Teröristi vurdu ailesine bakıyor

 Kaplan’ın 2 kardeşi 2000’li yılların başında devlet memuru yapıldı. En küçük kardeş ise devlet bursuyla üniversiteyi bitirdi. Aileye yeşil kart tahsis edildi. DİYARBAKIR’DA 2008 yılında dershane önünde meydana gelen bombalı saldırıyı planlayan PKK’nın Va

Teröristi vurdu ailesine bakıyor

 

Kaplan’ın 2 kardeşi 2000’li yılların başında devlet memuru yapıldı. En küçük kardeş ise devlet bursuyla üniversiteyi bitirdi. Aileye yeşil kart tahsis edildi.
 
DİYARBAKIR’DA 2008 yılında dershane önünde meydana gelen bombalı saldırıyı planlayan PKK’nın Van sorumlusu Mehmet Guyi kod adlı terörist Muhittin Kaplan’ın dağda geçirdiği 24 yıl boyunca, yoksullukla mücadele eden ailesine devletin şefkat elini uzattığı ortaya çıktı. Emniyet birimlerinin verdiği istihbarat doğrultusunda, bordo berelilerin operasyonuyla öldürülen Kaplan’ın Van’da yaşayan ailesine 1992 yılından itibaren yeşil karttan yararlanma hakkı tanındı. Bu kapsamda ailenin tüm bireyleri yıllarca devletten karşılıksız yoksulluk yardım aldı. 
 
2 kardeşi de devlet memuru 
 
Kaplan’ın kanlı eylemlerini sürdürüp örgütte üst düzey yöneticiliğe getirildiği 2000’li yılların başında ise, devlet teröristin kardeşleri H. Kaplan’ı Van’da, R. Kaplan’ı ise Muş’ta memur kadrosuyla işe aldı. Yıllardır devlet memuru olarak çalışan kardeşler bu sayede evlenip yuvalarını kurdu. 
 
Devlet desteği ile üniversite
 
Kaplan’ın 2008’de gerçekleştirdiği bombalı saldırıyı planladığı tarihte ise tüm masrafları devlet tarafından karşılanarak eğitimine devam eden en küçük kardeşi İ. Kaplan, hukuk fakültesini kazandı. Üniversiteyi de 2012 yılında devletin karşılıksız verdiği burslarla bitiren İ. Kaplan, yüksek lisans yapmaya başladı. Hukukçu kardeşin lisans eğitimiyle ilgili masraflar da devlet tarafından üstlenildi.
 
Aileye verilen destek bununla da kalmadı. Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde, Kaplan Ailesi’ne ait Şabaniye Mahallesi’ndeki evde de hasar meydana geldi. Çadır kente yerleştirilen aileye Van Valiliği’nce önce yiyecek ve giyecek verildi ardından maddi yardım yapıldı. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler