Terör Şehidi Makbule Vural, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Erzincan'ın Kemah ilçesi Acemoğlu mevkiinde PKK terör örgütü mensuplarınca öldürülen Makbule Vural'ın cenazesi İliç'te toprağa verildi. Erzincan'da Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının durduramadıkları otomobile ateş açması sonucu hayatını kaybeden evl

Terör Şehidi Makbule Vural, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Erzincan'ın Kemah ilçesi Acemoğlu mevkiinde PKK terör örgütü mensuplarınca öldürülen Makbule Vural'ın cenazesi İliç'te toprağa verildi.

Erzincan'da Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının durduramadıkları otomobile ateş açması sonucu hayatını kaybeden evli ve 5 çocuk ile 7 torun sahibi Makbule Vural, İliç İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

27 Ağustos günü Erzincan -Kemah karayolunun 40'ıncı kilometresinde Acemoğlu Köprüsü mevkiinde bir grup Bölücü terör örgütü mensubu, Kemah yönünden gelen Ali Rıza Vural yönetimindeki otomobil, teröristleri görünce, gaza basarak bölgeden hızla kaçmaya çalıştı. Teröristler, otomobili kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunlara hedef olan Ali Rıza Vural'ın yengesi Makbule Vural öldü. Makbule Vural'ın cenazesi yapılan otopsi ardından Erzincan'ın İliç İlçesi'ne getirildi. Yusuf Ziya Demir Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, Makbule Vural'ın eşi Hurşit Vural, çocukları ve ilçe sakinleri katıldı. Törende konuşma yapan Milletvekili Talha Erol Durmaz, terör olayını kınadı. Durmaz, "Allah nasip ederse onların son ferdi mezara girinceye kadar kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz onlarla sonuna kadar mücadele edecek " dedi.

Ardından konuşan Vali Süleyman Kahraman, Şehit olan Makbule annemizin kanı yerde kalmadı diyerek; "Cümlelerin yetersiz kaldığı, kelimelerin boğazımıza düğümlendiği bir andayız. Sözlerimin başında, başta Makbule Vural olmak üzere terör saldırıları sonucunda şehit olan masum vatandaşlarımızı aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum.

Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde kimseye boyun eğmemiştir. Ecdadımız; dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın asırlarca bu topraklarda kardeşçe yaşamıştır. Zor zamanlarda da, düşman işgalinde de birlikte, omuz omuza vererek kahramanlık destanı yazmıştır. Şimdi bu tarihi bilinçten uzak, geçmişini bilmeyen gafiller, şer odakları, dış güçlerin maşası olan eli silahlı terör örgütleri bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak için güvenlik güçlerimize saldırılarda bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemleri yapmaya kalkışmakta, masum sivil vatandaşlarımızı katletmektedirler. Bu teröristlerin taşeron bir örgütten oluştuğunu tüm dünya iyi biliyor. Bunlar, hiçbir değer yargısı, kutsalı olmayan insanlardır. Vatandaşlarımız bu oyuna gelmemelidir. Haklarını savunduğunu söyleyip kendi insanına zulmeden, özgürlüğünü kısıtlayan, çocuklarını dağa çıkaran başka bir örgüt dünyada yoktur. Bu nedenle gün birlik ve beraberlik günüdür.

Bu toprakların bağımsızlığı için hepimiz büyük bedeller ödedik. Onun için karanlık odaklara fırsat vermeyeceğiz. Terörün kaynağını birlikte kurutacağız. Terörün öncelikli hedefi birliğimizi bozmaktır. Devletimiz ve aziz milletimiz bu topraklarda sinsi planlar yapılmasına müsaade etmeyecektir. İç ve dış şer odakları yıllarca kardeşliğimizi bozmaya çalıştı. Fakat sayısız menfur saldırıya rağmen amaçlarına ulaşamadılar. Hain, kanlı eller bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Bu şer odakları iyi bilsin ki milletimizin bin yıllık kardeşliğini kimse bozamayacaktır. Çanakkale'de, Sakarya'da, İnönü'de yenilmeyen, esaret altında kalmayan bu milleti hiçbir güç bölemeyecektir. Zafer, korkakların ve milletin huzur ve güvenliğine kast edenlerin değil, vatanını canı pahasına koruyan vatanımızın aziz evlatlarının olacaktır. Hep beraber ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz."Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Dr. Mehmet Reşat Şavlı tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Makbule Vural'ın cenazesi Türk bayrakları ile Kaymakamlık binasına kadar taşındı. Vural'ın cenazesi Küçük Armutlu Köyü'nde dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Terör Şehidi Makbule Vural, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Terör Şehidi Makbule Vural, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Terör Şehidi Makbule Vural, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Terör Şehidi Makbule Vural, Son Yolculuğuna Uğurlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam