Terk edilmiş köyde tek başına yaşıyor

30 yıl önce terk ettiği Siirt'in Eruh İlçesine bağlı Bingöl köyüne çözüm süreci sayesinde dönüş yapan 73 yaşındaki Ömer Aslan, köyde tek başına yaşıyor.Terör örgütü PKK'nın 1984 yılında yaptığı saldırının ardından Hatay'ın İskenderun ilçesine yerleşen Öme

Terk edilmiş köyde tek başına yaşıyor

30 yıl önce terk ettiği Siirt'in Eruh İlçesine bağlı Bingöl köyüne çözüm süreci sayesinde dönüş yapan 73 yaşındaki Ömer Aslan, köyde tek başına yaşıyor.

Terör örgütü PKK'nın 1984 yılında yaptığı saldırının ardından Hatay'ın İskenderun ilçesine yerleşen Ömer Aslan, çözüm süreciyle sağlanan huzur sayesinde köyüne dönüş yaptı. Ancak çocukları dahil kendisinden başka kimse henüz geri gelmediği için Aslan, Bingöl köyünde tek başına yaşamını sürdürüyor.

Kendini muhtar seçti

Bir süre önce eşinin vefat ettiğini, 4 çocuğunun ise çalıştığı için köye dönmediğini dile getiren Aslan, muhtarlık seçiminde kullandığı tek oyla köy muhtarı seçildiğini anımsattı.

Aslan, emekli maaşının yanı sıra fıstık ve buğday üretiminden elde ettiği gelirle geçimini sağladığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Hatay'ın İskenderun ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'ndan emekli oldum ve çözüm süreciyle köyüme geri döndüm. Çocuklarım ise çalıştığı için gelmedi. Kendi imkanımla bir cami yaptım. Köyde tek başıma yaşıyorum. Seçimde kullandığım oyla muhtar seçildim. Köy bana fazla geliyor, benim de komşulara ihtiyacım var. Köye dönüşlerin başlayacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum."

"Dönüş yapacak ailelere destek verilmeli"

Aslan, kendi imkanlarıyla birçok ihtiyacını giderdiği köye dönecek vatandaşın sadece evini tamir edeceğini kaydetti.

Girişimi sonucunda köy yolunun yeniden asfaltlanmasını sağlandığını dile getiren Aslan, "Köyün elektrik ve su sıkıntısı yok. 2 aile köye dönmek için geldi. Ancak imkanları yetmediği için evlerini yapamadılar. Bu nedenle de köye geri dönmekten vazgeçtiler. Bunun için dönüş yapacak ailelere maddi destek verilmeli" dedi.

"Kilisenin restorasyonu için başvuru yaptım"

Çözüm sürecinin önemine ve bölgeye yaptığı büyük katkıya vurgu yapan Aslan, "Köyde eskiden Ermeni ve Yezidi vatandaşlar da yaşıyordu. Onların da dönüş yapmasını istiyorum. Köydeki tarihi kilisenin restorasyonu için ilgili kuruluşlara başvuruda bulundum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler