Temmuzda benekli ekmekler geliyor

 TÜRKİYE Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, “Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği”nin yansımalarının 1 Temmuz’dan itibaren görüleceğini söyledi.Özmen, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünyadaki değişime ayak uydurduğunu

Temmuzda benekli ekmekler geliyor

 

TÜRKİYE Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, “Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği”nin yansımalarının 1 Temmuz’dan itibaren görüleceğini söyledi.Özmen, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünyadaki değişime ayak uydurduğunu, birçok organizasyonun un ve ekmekle ilgili çalışma yaptığını belirtti. Yeni un tebliğinin yayımlandığını hatırlatan Özmen, Türk halkının 1 Temmuz 2013’ten itibaren “benekli ekmek”le tanışacağını dile getirdi.

Ekmekte posa ve lifin de bulunacağını ifade eden Özmen, şöyle devam etti: “Bu çalışmanın yansımalarını 1 Temmuz 2013’ten itibaren göreceğiz. Ekmekte kimyasal maddelerin kullanımı yasaklandı. Bu konuda kavram kargaşası yaşanıyordu. Ekmek ve un fabrikalarında gıda katkı maddeleri kullanılıyordu. Şimdi ekmek fabrikalarında kullanımı yasaklandı. Enzimlerin de ekmek fabrikalarında kullanımı yasak. Un fabrikalarında kullanılacak. Kimyasal katkılar yasaklanınca ekmeğin kalitesinin yükseltilmesi anlamında buğday kalitesi de yükselecek.”

 

Ekmekteki kepek oranının da bir miktar artacağına dikkati çeken Özmen, katkı maddelerinin yasaklanmasıyla ekmeğin bayatlama süresinin de gecikeceğini vurguladı. Yeni dönemde ekmeğin 13 çeşit vitamin ve mineralle zenginleştirileceğine işaret eden Özmen, şunları kaydetti: “Yeni ekmekle hamile, folik asit ihtiyacını, küçük bir çocuk veya yaşlı da gerekli vitamin ve minareli almış olacak. yeni ekmekle tartışmaya nokta koyacağız. ”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler