Telefonla kimya mühendisini bile dolandırdılar!

Telefonla aradığı kimya mühendisine kendisini polis olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini söyleyen kişi, 26 bin 400 lira dolandırdı. Edinilen bilgiye göre, telefon dolandırıcıları İzmir'de yaşayan kimya mühendisi

Telefonla kimya mühendisini bile dolandırdılar!

Telefonla aradığı kimya mühendisine kendisini polis olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini söyleyen kişi, 26 bin 400 lira dolandırdı. 

Edinilen bilgiye göre, telefon dolandırıcıları İzmir'de yaşayan kimya mühendisi Vahide Nuran Mutlu'yu (27) aradı. Kendisinin polis olduğunu belirten şahıs, Mutlu'ya kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini ve hesabındaki paranın örgüte aktarıldığını söyledi. Bunun üzerine telaşa kapılan kadını ağına düşüren şahıs, "Biz bu nedenle çok gizli bir operasyon yapacağız, ayrıca kimlik bilgileriniz PKK'nın eline geçtiği için hesabınız güvenli değil. Operasyon bitene kadar benim vereceğim hesaba bütün paranızı gönderin paranız devlet güvencesinde olsun. Operasyondan sonra biz size paranızı geri iade edeceğiz" dedi. 

Bunun üzerine kimya mühendisi kadın, bankadan parasını çekip daha sonra verilen hesap numarasına 26 bin 400 lira parayı yatırdı. 

Genç kadın, parayı yatırdıktan sonra kendisini arayan numarayı geri aradı ancak ulaşamadı. Birkaç kez arayıp ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp İzmir polisine başvurdu. İzmir polisi yaptığı araştırmada hesap numarasının Adana'daki bir bankaya ait olduğunu belirledi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan incelmede paranın Şahin Ç. (31) isimli şahsın hesabına yatırıldığını belirledi. Şahin Ç. polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı ifadesinde kartını para çekmesi için Kerim Ö.'ye (43) verdiğini belirtti. Polis bunun üzerine Kerim Ö.'yü de gözaltına aldı. Bu kişi de Şahin Ç.'nin kartını Ömer Y.'ye verdiğini olaylardan haberi olmadığını söyledi. Bunun üzerine polis Kerim Ö. ve Şahin Ç.'yi işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti.

Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis daha sonra yaptığı operasyonda Ömer Y.'yi de yakalayarak adliyeye sevk etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam