Telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor!

Telefon mağdurlarına “Kredi kartı alışverişlerinizden kazandığınız ‘Konbara” para puanları 200 TL’ye ulaştı” diye mesaj atarak arayan kişilerin kredi kartı bilgilerini alıp kullanan 4 kişi polis tarafından yakalandı.Şüphelilerin tablet bilgisayar, cep tel

Telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor!

Telefon mağdurlarına “Kredi kartı alışverişlerinizden kazandığınız ‘Konbara” para puanları 200 TL’ye ulaştı” diye mesaj atarak arayan kişilerin kredi kartı bilgilerini alıp kullanan 4 kişi polis tarafından yakalandı.

Şüphelilerin tablet bilgisayar, cep telefonu, kol saati gibi ürün satışı yaptıktan sonra mağdurlara içinde salatalık bulunan kutular gönderdiği ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yapılan şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin rastgele seçtikleri telefonlara “Kredi kartı alışverişlerinizden kazandığınız ‘Konbara” para puanları 200 TL’ye ulaştı. Aktifleştirmek için arayın” yazan bir SMS mesajı attıkları belirlendi. Kendilerini arayan mağdurların sözde puanlarını aktifleştirmek için kredi kartı bilgilerini alan şüphelilerin daha sonra bu kart bilgileriyle alışveriş yaptıkları öğrenildi. Ayrıca arayan kişilere çok ucuza tablet bilgisayar, cep telefonu, futbol takımı forması, yakıt tasarruf cihazı, çamaşır yıkama topu gibi ürünler pazarlayan şebekenin istedikleri parayı tahsil ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin bir çok mağdura istedikleri ürün yerine içine salatalık koydukları kutular gönderdikleri belirlendi.

Polis tarafından işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü tutuklanırken bir tutuklu serbest bırakıldı. Yetkililer vatandaşları uyararak bu tür cep mesajlarına itibar etmemelerini, kredi kartı bilgilerini kesinlikle vermemelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler