Teleferik heyecanında sona doğru!

Bursa'da, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’a ulaşımı daha kolay ve rahat bir hale kavuşturmak amacıyla eski teleferiğin modernize çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Teferrüç ile Sarıalan arasındaki ilk etapta yolculu seferler mayıs

Teleferik heyecanında sona doğru!
Bursa'da, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’a ulaşımı daha kolay ve rahat bir hale kavuşturmak amacıyla eski teleferiğin modernize çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Teferrüç ile Sarıalan arasındaki ilk etapta yolculu seferler mayıs ayında başlayacak.
 
Test çalışmalarının ve inşaattaki eksiklerinin hızla devam ettiği teleferik, yolculu seferlerine başlayacağı mayıs ayından itibaren Kadıyayla ve Sarıalan’a eskiye göre daha kısa sürede daha fazla yolcu taşıyacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte teleferiğin Teferrüç istasyonunda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ’ın 12 ay boyunca değerlendirilmesini hedeflediğini vurgulayarak, "Teleferik gün sayıyor. Teleferik çalışmalarımız hızla sürüyor, yaklaşık 9 kilometrelik hat bittiğinde Uludağ’a ulaşım daha kolay ve modern bir hale kavuşmuş olacak." dedi.
 
Teleferiğin çalışmaları devam ederken, tüm kontrollerinin de yapıldığını anlatan Genel Sekreter Avşar, "Şu anda teleferiğin kontrollerine devam ediliyor. Ağırlık, fren, istasyona giriş ve çıkış testleri yapılıyor. Teleferikle konforlu yolculuk kısa zamanda başlayacak. 5 kilometrelik Kadıyayla hattı, Mayıs ayına kadar hizmet vermeye başlayacak. Bursalılar Mayıs ayı sonundan itibaren teleferiği kullanabilecekler. Bursa, Türkiye’nin ve dünyanın en uzun hatlı teleferiğine kavuşuyor." diye konuştu.
 
Avşar, Bursa - Uludağ arasının yeni teleferikle 12 dakikaya ineceğini vurguladı. Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Okan Kaylan da çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, tüm istasyonların yıkıldığını ve direkleriyle birlikte sıfırdan yenilendiğini hatırlattı. Mevcut durumda bir hatta 82 gondolun çalıştığını söyleyen Kaylan, toplamda 8,84 kilometre ile dünyanın en uzun hatlı teleferiklerinden birini Bursa’ya kazandıran sistemle, Teferrüç ile Oteller Bölgesi arasının 22 dakikaya indirildiğini belirtti. Kaylan, yeni teleferiğin 8’er kişilik gondol tipi kabinlerle hızı saatte 70 kilometreye oluşan lodoslu havalarda bile çalışacağını kaydetti. Teleferiğin Teferrüç İstasyonu’nda inşaat çalışmaları da son aşamaya geldi. Bu kapsamda, istasyonda, engelli vatandaşlar için de asansör ve yürüyen merdivenler, güvenlik sistemleri ve yolculuk denetim birimi de bulunuyor. 
 
Sarıalan ile uludağ oteller bölgesi arasındaki teleferik hattı çalışması geçtiğimiz yıl, ağaçların kesildiği iddiasıyla İdare Mahkemesi tarafından inşaatı durdurulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam