Tekirdağ Saray yolunda göçük meydana geldi.

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde etkili olan yağmur, hayatı tamamen durdurdu. Saray İlçe merkezinde cadde ve sokaklar göle dönerken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı.Saray İlçesi'ne bağlı Çukuryurt Köyü'nde Çukuryurt Deresi'nin taşması nedeniyle köyün cadde

Tekirdağ Saray yolunda göçük meydana geldi.

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde etkili olan yağmur, hayatı tamamen durdurdu. Saray İlçe merkezinde cadde ve sokaklar göle dönerken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Saray İlçesi'ne bağlı Çukuryurt Köyü'nde Çukuryurt Deresi'nin taşması nedeniyle köyün caddelerinden oluk oluk sular aktı. Caddelerde park halindeki çok sayıda araç sular altında kaldı. Yoğun yağmur suları nedeniyle evlerinde mahsur kalanlar ise traktör ve iş makineleriyle kurtarıldı. Saray İlçesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ;valilik kararıyla bugün ve yarın tatil edildi.
 
TEKİRDAĞ'DA DA YAĞMUR VAR
 
Tekirdağ'da kent merkezinde aniden bastıran yağmur, günlük yaşamı da olumsuz etkiledi. Kısa sürede yollarda su baskınlarına neden olan yağış nedeniyle trafikteki araçlar da ilerlemekte zorlandı. Kavşaklar ve meydanlar yağmur suları nedeniyle göle dönerken, çok sayıda araç yolda kaldı. Belediye ve trafik ekipleri yollarda önlem alırken sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Şehir merkezindeki Hükümet Caddesi, Soğukkuyu ve Altınova mahallerinde bazı evleri su bastı.
Meteoroloji yetkilileri, yağışların, Marmara ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olacağını belirtirken, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
 
KAYMAKAM ÖNER: ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR
 
Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, ''Saray-Çerkezköy yolu başta olmak üzere ilçe merkezi ile birçok köy yolunda, su taşkınları nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor'' dedi. Öner, yaptığı açıklamada, ilçede dün geceden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle ilçe merkezinde köprülerin sular altında kaldığını, merkezdeki bir çok evi de su bastığını ifade etti. Şu ana kadar selden ve su taşkınlarından dolayı can kaybının yaşanmadığını anlatan Öner, ''Ancak, Saray-Çerkezköy yolu başta olmak üzere ilçe merkezi ile birçok köy yolunda su taşkınları nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor'' şeklinde konuştu. Öner, ilçe merkezine şu an için elektrik verilemediğini dile getirerek, yağışın aralıklarla etkili olmaya devam ettiğini söyledi. 
 
Bu arada, Tekirdağ'da da öğle saatlerinde başlayan şiddetli sağanak nedeniyle şehir merkezinden Altınova ve Yüzüncü Yıl mahallelerine giden yolda aşırı su birikintisinden dolayı araçlar güçlükle ilerliyor. Bazı sürücüler aracını çekici yardımıyla yoldan kaldırırken, trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda sık sık uyarıyor. Öte yandan, Kumbağ beldesinde de bazı ev ve iş yerlerinde küçük çaplı su taşkınlarının yaşandığı bildirildi.
 
İSTANBUL İTFAİYESİ, TEKİRDAĞ'A DESTEK OLUYOR
 
ekirdağ itfaiyesi su baskınlarına yetişmekte zorlandı. Bunun üzerine İstanbul itfaiyesi yardıma koştu. 15 İtfaiyeciden oluşan ekip, 17 dalgıç pompa, 2 jeneratör, 2 motopomp bu kapsamda Saray'a sevk edildi. Saray ve Çerkezköy'de, etkili olan sağanak nedeniyle bir çok ev ve iş yerlerini su bastığı ve köylerdeki toprak evlerin zarar gördüğü öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler