Tek kişilik köyde seçim erken bitti

Her yıl oy verme işleminin en erken bittiği ve iki Ezidi vatandaşın yaşadığı Batman’ın merkeze bağlı Yolveren köyündeki oy verme işlemi güvenlik gerekçesiyle Yakıtlı köyüne taşındı. 16 seçmeninden 14’ünün köyde olmadığı, bir kişinin de hasta olduğu köyde

Tek kişilik köyde seçim erken bitti

Her yıl oy verme işleminin en erken bittiği ve iki Ezidi vatandaşın yaşadığı Batman’ın merkeze bağlı Yolveren köyündeki oy verme işlemi güvenlik gerekçesiyle Yakıtlı köyüne taşındı. 16 seçmeninden 14’ünün köyde olmadığı, bir kişinin de hasta olduğu köyde bir tek Yolveren köyü muhtarı, 2223 numaralı sandıkta oy kullandı.

İlk kez köyünün dışında bir köyde oy kullandığını belirten Yolveren Köyü Muhtarı Mehmet Alcu (76) yıllardan beri köyünde oy kullandığını, ilk kez Yakıtlı köyünde oy kullanmaya geldiğini söyledi. Alcu, eşinin hasta olduğunu, bu yıl ilk kez başka bir köyde oy kullandığın belirtti.

Almanya’dan babaocağı köyüne gelen Alcu’nun kızı Vesile Alcu (41), babasının ilk kez köyünün dışında oy kullandığını söyledi. Vesile Alcu, "27 yıl önce köyden ayrıldım. Almanya’ya yerleştim. Senede bir iki kez Batman’a köye geliyorum. Bu yıl seçime denk geldi. Ama oy kullanamıyorum" dedi.

Yakıtlı Köyü Muhtarı A. Samet Gezici (56) ise "Güvenlik gerekçesiyle her yıl Yolveren köyünde kurulan sandık bu yıl köyümüze getirildi. Muhtar Mehmet Alcu eşiyle birlikte köyde yaşıyor. Köyün 16 seçmeni var. Ancak 14 seçmen köyde olmadığından geriye iki seçmen kalmış. Muhtarın eşi hasta olduğundan oy kullanmaya gelemedi. Muhtar Mehmet Alcu, gelip oyunu kullanıp gitti" diye konuştu.

98cc7948-7cf5-4306-afe2-0194858a943c.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler