Tek başına eylem yaptı

Tiyatrocu Mehmet Sadi Bayazıt, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için Levent’teki Soma Holding binası önünde bireysel eylem başlattı.Levent’teki Soma Holding’in olduğu sokağa gelen tiyatrocu Mehmet Sadi Bayazıt,

Tek başına eylem yaptı

Tiyatrocu Mehmet Sadi Bayazıt, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için Levent’teki Soma Holding binası önünde bireysel eylem başlattı.

Levent’teki Soma Holding’in olduğu sokağa gelen tiyatrocu Mehmet Sadi Bayazıt, çeşitli pankartlar açarak eylem başlattı. Bireysel olarak yaptığı eylem hakkında açıklamalarda bulunan Bayazıt, “Bilirkişi bildiğimiz kadarıyla şu anda bir çalışma içerisine girdi. Biz suçlu aramaya falan gelmedik zaten suçlu bellidir. Ortada bir gerçek var. Oda şudur, bir yaşam odasının maliyeti 1 milyon dolardır. Yani Soma Holding’indeki bir dairenin parası falan kadardır. Kendilerine neden yaptırmadınız diye sorulduğunda bir cevap vermiyorlar. Yaptıracaktık, yapacaktık gibi geçiştirici cevaplar veriliyor. Oysa bu çok basit bir şeydir” dedi.

“YAŞAM ODASI OLSAYDI ŞU AN O MADENCİLERİ KAHRAMAN OLARAK ALKIŞLIYORDUK”

Duruma tersten bakıldığında herkesin bir miktar para verdiğini ifade eden Bayazıt, “Yaşam odası olsaydı, şimdi biz o madencileri kahraman diye alkışlıyorduk. Hem sağ kurtuluyorlardı hem de o yardımlara belki tekrar mazhar oluyorlardı. Holdingin parası olmasa bile hepimiz cebimizden bir şeyler verip yaşam odasını yaptırabilseydik şu an bunlar olmazdı. Ama gel gör ki, burada elimizde pankartlarla biraz da kusurlu ve suçlu olanı göstermek için buradayız” şeklinde konuştu.

Mehmet Sadi Bayazıt’ın arkadaşı Çetin Erdem ise, “Burada suçlu olan Başbakan Erdoğan ya da diğerleri değildir. Öyle böyle dediler devleti suçladılar. Madencilerin çalıştığı firmanın sahibinin de elini taşın altına koyması gerekir ve hala da sorumluluklarını kabul etmediler. Evet bu madenin sahibi bizi sorumluları da biziz diyecek cesarete sahip değiller. O grupta Gezi olaylarına hazırlık yapıyorlar. Eylem hazırlığı içerisindeler. Bunları görmemek mümkün değil bundan dolayı tepkimiz budur” diye konuştu.

Tiyatrocu Mehmet Sadi Bayazıt, 2 gün boyunca bireysel eylemini sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam