Tecavüz mağduru kızdan hakime mektup

Karaman’da 3 yıl öce 15 yaşındayken tecavüze uğrayan genç kızın, hakime 3 sayfa mektup yazdığı ortaya çıktı.3 yıl öce 15 yaşındayken tecavüze uğrayan Z.C’nin, hakime 3 sayfa mektup yazdığı ortaya çıktı. Z.C, davaya bakan hakime yazdığı mektubun bir bölümü

Tecavüz mağduru kızdan hakime mektup

Karaman’da 3 yıl öce 15 yaşındayken tecavüze uğrayan genç kızın, hakime 3 sayfa mektup yazdığı ortaya çıktı.

3 yıl öce 15 yaşındayken tecavüze uğrayan Z.C’nin, hakime 3 sayfa mektup yazdığı ortaya çıktı. Z.C, davaya bakan hakime yazdığı mektubun bir bölümünü okudu. Genç kız mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Hakim amca ben yaşadıklarımı utandığım için bir de polisler ve siz bana inanmıyor gibi davrandığınız, alay ettiğiniz için anlatamıyorum. Her erkeğin bana tecavüz edeceğini sanıyor, korkuyorum. Hakimsin bir daha bana bağırma. Beni azarlamayın. 15 yaşında 38 kilo bir kızım. Benim gücüm bu adama yetmez ki karşı koyup onu yeneyim. Polisler de, siz de beni suçladınız, ’Neden karşı koymadın’ diye. Bu adamın benim üç katım kilosu ve gücü var. Bir erkekle benim gücümü nasıl bir tutuyorsunuz. Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum."

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde oturan aile ise Yargıtay’da temyizde olan dosyanın kararını bekliyor. Kızının yaşadıklarını hala unutamadığını anlatan anne S.C. de, "Kızım yaşadığı bu olaydan dolayı 3 yıldır psikolojik tedavi görüyor. Kızım intihara da kalkıştı" diye konuştu.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bugün konuyla ilgili açıklama yapılmış, Karaman’da üç yıl önce yaşanan tecavüz davasında 8 zanlının serbest bırakılması ile ilgili olarak, reşit olmayanın rızasının aranması hususu ile ilgili hükümler konusunda Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulacağı açıklanmıştı. Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın temyiz sürecinde olan davaya müdahil olmak üzere başvuru yaptığı belirtilerek, Bakanlık Hukuk Müşavirliği tarafından da Karaman’a bir avukat gönderilerek dava dosyasının inceletildiği kaydedildi. "Mağdur çocuğumuz ile ilgili olarak sosyal destek ve psikiyatrik tedavi Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından devam etmektedir" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bakanlık olarak bu ve benzeri olaylarda çocuğun yanında ve tarafız. Yargının kararlarına saygılı olmakla birlikte reşit olmayanın rızasının aranması hususu ile ilgili hükümler konusunda Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler