Tavla turnuvası can aldı

 Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde düzenlenen WBF-Türkiye 2012 Ulusal Tavla Turu'nun 5. Etabı Karadeniz etabında 55 yaşındaki Avusturya Vatandaşı Richard Lukas, oyunun tamamlamasının ardından aniden yere yığıldı. Kalp krizi geçiren oyuncu hayatını kaybetti.WB

Tavla turnuvası can aldı

 

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde düzenlenen WBF-Türkiye 2012 Ulusal Tavla Turu'nun 5. Etabı Karadeniz etabında 55 yaşındaki Avusturya Vatandaşı Richard Lukas, oyunun tamamlamasının ardından aniden yere yığıldı. Kalp krizi geçiren oyuncu hayatını kaybetti.

WBF-Türkiye Organizasyonu'nun ana faaliyet bölgelerinden biri olan Karadeniz Ereğli'de yılda bir defa tertiplenen bölge şampiyonalarının yedincisi ve 2012 itibariyla yürütüm ve ödüllendirme modellerinde yapılan kapsamlı revizyon ile yeni ismiyle başlangıç verilen Ulusal Tavla Turu'nun 5. etabı WBF-Türkiye VII. Karadeniz Ereğli Tavla Şampiyonasında yarışmacılar kıyasıya çekişti.

 

Yarışmaya İstanbul'dan katılan Avusturya Vatandaşı Richard Lukas (55), karşılaşmasını tamamladıktan sonra aldığı su şişesi ile birlikte yere yığıldı. Olayın meydana gelmesinin hemen ardından turnuva yönetimi ve arkadaşları Lukas için sağlık ekiplerine haber verdi. Turnuvanın düzenlendiği cafeye gelen sağlık ekipleri Richard Lukas'a yaptıkları ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırdı. Acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen Richard Lukas hayatını kaybetti.

 

Çok sevdiği tavla turnuvasında hayatını kaybeden Richard Lukas'ın cansız bedeni otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Burada yapılan otopsisinin ardından Richard Lukas, Ankara'ya gelen yakınlarına teslim edilerek ülkesi Avusturya'ya gönderildi. Yaşanan üzücü olayın ardından tavla turnuvası iptal edildi. Geçtiğimiz sene düzenlenen turnuvaya da katıldığı öğrenilen Richard Lukas'ın sağlık problemi olmadığı ve turnuva karşılaşmasından sonra su almak için ayağa kalktığı anda bir anda fenalaştığı belirtildi. Doğa sporları ve motor tutkunu olan Richard Lukas'ın tavla konusunda da başarıları olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam