Tatlıses öyle birine yardım etti ki...

 Şanlıurfa'da geçtiğimiz hafta Ulubağ Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada 1' i çocuk olmak üzere  4 kişi yaralandı. Olayla ilgili devam eden operasyonlarda 13 kişi de gözaltın

Tatlıses öyle birine yardım etti ki...

 

Şanlıurfa'da geçtiğimiz hafta Ulubağ Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada 1' i çocuk olmak üzere  4 kişi yaralandı. Olayla ilgili devam eden operasyonlarda 13 kişi de gözaltına alındı. 

 

YARALILARDAN İKİSİNİN DURUMU AĞIR 

Çatışma anında halk otobüsünde annesi ve ablasıyla birlikte yolculuk yaparken yaralanan Yusuf Kerem'le birlikte bir kişinin daha sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Yaralılar Zeliha D., Ali M., İ. Halil A.'nın tedavileri devam ediyor. 

 

TÜRKİYE YUSUF KEREM İÇİN DUA EDİYOR 

Güvenlik kamerası görüntüler ortaya çıkan olay bir anda tüm Türkiye'nin yüreğini burktu. Yaşananlar sanal ortam üzerinden lanetlendi. Küçük Yusuf için dua siteleri kuruldu. 

 

GÖRÜNTÜLER TATLISES SUİKASTINI HATIRLATTI 

Olayın bir de başka trajik yönü vardı. Vurulma anı ve sonrasında yaşananlar ünlü bir suikastı hatırlatıyordu: İbrahim Tatlıses suikastı. Küçük Yusuf da tıpkı kulağının arkasında vuruldu, ardından başı yere düştü. Tıpkı Tatlıses'in 'vurulduktan sonra başımı yere eğdim ve yakınlarımı aradım' dediği gibi. 

 

TATLISES, YUSUF KEREM'İN BABASINI ARADI 

Olayı haber bültenlerinden izleyen İbrahim Tatlıses, küçük Kerem'in babası İbrahim Halil Demirel'i telefonlar arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ardından yardım için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Daha sonra doktoru aracılığıyla çocuğun İstanbul'daki özel hastaneye alınması için gerekli yardımlarda bulundu. Randevu işlemlerini doktoru aracılığıyla bizzat takip etti. 

 

DREJ ALİ VE TATLISES'İN TELEFONU BİZİ TESKİN ETTİ 

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Cerrahi Bölümünde tedavi gören olunu bekleyen elektrik elektronik mühendisi baba İbrahim Halil Demirel, "Oğlum Kerem Demirel'in başına gelen olay nedeniyle buradayız. Allah'ın yardımıyla hala ayaktayız. Son durumu hala ciddiyetini koruyor. Fakat kan basıncı ve tansiyonunda bir anormallik olmadığı belirtildi. İbrahim Tatlıses ve kamuoyunda Drej Ali lakaplı İşadamı Ali Yasak telefonlarıyla bizleri teskine etti. İbrahim Tatlıses'in doktoru ile buradaki doktorlar görüştü. Orada İbrahim Tatlıses tarafından verilecek komut ile hastane hazırlanacak' diyerek yaşanan gelişmeleri özetledi. 

 

TATLISES'İN İNSANINA BAĞLI BİRİ OLDUĞUNA İNANIYORUM 

İbrahim Halil Demirel, 'İbrahim Tatlıses olayıyla benzerlik taşıması da İbrahim beyin bizi aramasında etkili olmuştur. Ama ben O'nun kentine, ülkesine , insanına bağlı biri olduğuna inanıyorum. "Şu anda hanımefendi de yanımda. Kerem için ağlıyor" demesi beni çok duygulandırdı. Böyle demesi insanlık adına çok olumlu bir durum. Sanal ortamda Yusuf Kerem için dua grupları kurulduğunu öğrendik. Bu olay beni insanlık için ümitvar olmaya sevketti" dedi. 

 

ŞİDDETE GEREK YOK ÖNEMLİ OLAN İNSANLIK 

Günlük yaşamda karşılaşılan sorunların silahla çözülmesini doğru bulmadığı belirten Halil Demirel, 'Ben diyorum ki el ele bir olalım. He meselede kardeşliğimizi unutmayalım. Neden bu üç günlük Dünya için başkalarının canına kastediyoruz, başkalarını darpediyoruz. Gerek yok bunlara. Önemli olan insanlık. Bu anlamda çok ümitvar oldum. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

 

O GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEMEDİM 

Vurulma anına ait görüntüler izlemeye bir baba olarak dayanamadığını belirten Demirel, 'Görüntüleri hala izlemedim. Buna yüreğim dayanmaz diye belki. Orada bir bayan varmış. Şoför beyi de yönlendirmiş. Şu an takip eden doktorlarla birlikte çocuk hala yaşıyorsa o civanmert hanımefendi sayesinde diyorlar. Toplumda böyle civanmert insanların sayısı artsın inşallah. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. 

 

TATLISES DOKTORUYLA BİRLİKTE YARDIMA KOŞTU 

İbrahim Tatlıses tarafından telefonla aranmasıyla moral bulduğunu belirten baba Demirel, 'İbrahim Tatlıses'in zaten duyarlı bir insan olduğunu biliyordum. Böyle bir durumda insanlarla birebir arayıp muhatap olduğunu bilmiyordum.  Telefon açıp sorması bile çok önemli bir moral oldu. Doktorunu arayıp, tatilden döneceğini söyledi. Allah razı olsun' dedi. 

 

HERKESİ DUAYA ÇAĞIRDI 

Hali Demirel, oğlunun sağlık durumunun ciddiyetini korumasına rağmen 'Umumi bir duanın çok ağır bir hastalığı bile iyileştirilebileceğini gösterelim' diyerek dua yapma çağrısında bulundu. 

 

 

KURU EĞİTİM YETMİYOR VİCDAN EĞİTİMİ DE LAZIM

Bir insanı öldürmenin büyük bir günah olduğunu söyleyen baba Halil  Demirel, 'Fizik Kimya öğreterek insanları eğitemezsiniz. Fizik, Kimya'da ahlak yoktur. İnsanların vicdanları aydınlatması gerekiyor. En eğitimli insanların en zalim olduğunu da görebilmekteyiz. Maalesef yani eğitim de tek başına yeterli olmuyor. Vicdan eğitimi verilmeli ve eğitim istemi buna göre düzenlenmeli. Sevgi varken, güzellik varken neden kavga olsun. İnsanlara robot gözüyle bakmamalıyız. Etrafından onların acılarını paylaşan insanlar var. Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir. Bunu bütün Dünya'ya gösterelim' ifadeleriyle vicdan eğitimine de dikkatleri çekti. 

 

HAYATİ RİSKİ CİDDİ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR 

Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin yaralının gelişini ve sonrasını şu sözlerle dile getirdi, "Geldiğinde tüm ekibimiz hazır olarak onu bekliyordu. İvedilikle görüntüleme yöntemleri yapıldı. Hemen 3 kişilik beyin cerrahi ameliyat ekibimizle ameliyata alındı. Yaralanması oldukça kötüydü. Ameliyat sonrası yoğun bakımda takip altına alındı. Geldiği günden itibaren yoğun yaşam mücadelesi veren bu genç kardeşimiz şu anda yoğun balkımda. Hayati riski ciddi şekilde devam etmekte. Mevcut imkânlarımız her yönüyle bu kardeşimizin tedavisi için yeterliydi. Bu 3 kişilik cerrahi operasyon ekibimiz, hasta yakınlarının isteği üzerine İstanbul'daki beyin cerrahlarıyla da görüştü. Yapılanlar danışıldı. Oradaki hocalarımız da gereğinin yapıldığını teyit ettiler. Yoğun bakımda tedavisi devam eden bu kardeşimize bir anlamda gereği sonuna kadar yapılmakta. Çok geniş bir kesimden şifası için dua istenmiş durumda, dua ediliyor. Tüm Türkiye kamuoyu bu genç kardeşimizin güzel haberlerini bekliyor. Biz bu duaların devamını istiyoruz. Gencimizin, yeğenimizin, çocuğumuzun sağlık durumu ciddiyeti şu anda maalesef devam ediyor. Yapılan ameliyat beyin cerrahi operasyonları içerisinde teknik olarak İbrahim Tatlıses'e yapılan ameliyatın birebir aynısı. Kafatası alınarak karnında saklandı. Uygun zamanda tekrar ameliyata alınacak." 

 

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Bakım Ünitesi'nde tedavi gören 7 yaşındaki Yusuf Kerem Demirel,  özel bir hastaneye ait helikopter ambulansla İstanbul'a sevkedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler