Tarım işçilerinin acı sonu!

Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen akıl almaz kazada, suya düşen helezon makinesini çıkarmaya çalışan tarım işçilerini elektrik çarpması sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.Olay, Fahrettin Paşa Mahallesi’nden geçen sulama kanalında meydana

Tarım işçilerinin acı sonu!

Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen akıl almaz kazada, suya düşen helezon makinesini çıkarmaya çalışan tarım işçilerini elektrik çarpması sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.

Olay, Fahrettin Paşa Mahallesi’nden geçen sulama kanalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Serdar Demir (21), Mustafa Kayaalp (30), M. Selim Demir (27) ile M. Halil Demir (23) tarlada arpa çektikleri helezon makinesini elleriyle iterek eve dönmek için yola çıktılar.

Sulama kanalı üzerindeki tahta köprüden helezon makinesini geçirmeye çalışan tarım işçilerinin elinden helezon makinesi suya düştü. Bu sırada helezon makinesinin dışarıda kalan kısmı sulama kanalından su çekmek için kullanılan elektrikli dinamonun üstüne devrildi. Bunu fark etmeyen tarım işçileri suyun içine düşen helezonu çıkarmak için suya girdiler. Bu arada helezon makinesinin dinamonun üstüne düşmesi nedeniyle dinamodaki elektrik akımının suya karışmasıyla tarım işçileri suyun içinde akıma kapıldılar.

Suyun içinde can çekişen tarım işçilerinin çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar da suya atlayarak, kurtarmaya çalıştılar. Elektrik akımına kapılan çevredeki vatandaşlar anında sudan çıkarak, dinamonun şartelini indirdiler. Sudan çıkarılan tarım işçileri Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, hastanedeki müdahalelere rağmen Mustafa Kayaalp ile M. Selim Demir hayatlarını kaybettiler. M. Halil Demir ile Serdar Demir’in ise durumlarının ağır olduğu bildirildi. Jandarma olay yerinde geniş çaplı soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam