Tarihi Tablakaya Projesi Başladı

Talas Belediyesi'nin kendi bütçesinin yanı sıra Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile diğer kurumların mali destek verdiği Tablakaya mahallesi Restorasyon Projesi kar kış demeden başladı. Altyapı kurumlarının çalışmalarını sürdürdüğü mahalle restorasyon

Tarihi Tablakaya Projesi Başladı

Talas Belediyesi'nin kendi bütçesinin yanı sıra Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile diğer kurumların mali destek verdiği Tablakaya mahallesi Restorasyon Projesi kar kış demeden başladı.

Altyapı kurumlarının çalışmalarını sürdürdüğü mahalle restorasyonuyla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, projenin 3 ayaklı olduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, projenin ilk ayağının tarihi eski belediye binasının restorasyonu olduğunu hatırlatarak, "Projenin diğer ayakları ise altyapı kurumlarının elektrik, su, telekom ve gaz ile ilgili çalışmalarıyla beraber, 2 cadde ve 9 sokakta devam eden Arnavut taşı döşeme işinden oluşuyor" dedi.

Tablakaya projesinin ana ayağını oluşturan eski belediye binasının restorasyonuna ORAN'ın desteğini anlatan Başkan Palancıoğlu, "Yaklaşık 394 bin TL olan restorasyon bedelinin yüzde 75'lik kısmı olan 295 bin 270 TL'sini ORAN karşılayacak. Bu kısımla beraber Tablakaya Meydanı ve çevresini restorasyonla tarihi görünümüne kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Palancıoğlu, projenin diğer ayaklarıyla 18 ayda tamamlanmasının planlandığını belirterek, "Proje tamamen bittiğinde tarihi eski belediye binamızın üst katı misafirlerimiz için kabul evi, alt katı ise nikah işlemleri olarak hizmet verecek. Elektrik direkleri kaldırılıp hatların yer altına alınıp sadece aydınlatma direklerinin yer alacağı mahallemizde görüntü kirliliğinden de kurtulmuş olacağız. Ayrıca diğer altyapı çalışmaları da güçlendirilerek Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi ile Yaman Dede Cami arasındaki mahallemiz turizme yönelik çalışmaların yer aldığı ana bölgeler içinde yer alacak. Böylelikle Talas olarak turizmden daha fazla pay almaya çalışacağız" diye konuştu.

Tarihi Tablakaya Projesi Başladı

Tarihi Tablakaya Projesi Başladı

Tarihi Tablakaya Projesi Başladı

Tarihi Tablakaya Projesi Başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam