Tarihi camiye yıldırım düştü

Kastamonu’da tarihi camiye yıldırım düştü. Camide büyük oranda hasar oluştu.Kastamonu’nun Kasabaörencik köyünde aniden bastıran yağışlı hava sonrası 200 yıllık olduğu öğrenilen tarihi caminin üzerine yıldırım düştü. Camide büyük oranda hasar oluşurken, kö

Tarihi camiye yıldırım düştü

Kastamonu’da tarihi camiye yıldırım düştü. Camide büyük oranda hasar oluştu.
Kastamonu’nun Kasabaörencik köyünde aniden bastıran yağışlı hava sonrası 200 yıllık olduğu öğrenilen tarihi caminin üzerine yıldırım düştü. Camide büyük oranda hasar oluşurken, köylüler ise kısa süreli korku yaşadı. Yıldırım düşmesi sonucu trafo patladı. Köyde elektrikler kesildi, su pompasına elektrik verilemediği için de sular akmadı. Köylüler, olayı EnerjiSA ekiplerine haber verdi. Köyü gelen ekipler, trafoya ve camide oluşan elektrik arızasını giderdi.

“YETKİLİLERDEN CAMİNİN RESTORASYONU İÇİN YARDIM BEKLİYORUZ”

Camiye yıldırımın düştüğünü köylülerin kendisini arayarak haber verdiğini açıklayan Köy Muhtarı Necati Tiryaki de, “Camiye yıldırım düştüğü zaman köylüler beni aradı. Camide yangın olduğunu söylediler. Hemen apar topar camiye geldim. Fakat camide yangın yok ama çok büyük bir felaket olmuş. Caminin üzerine yıldırım düşmüş. Bu yüzden camide büyük hasar oluştu. Camiyi yeniden restore ettirmek için köylülerin maddi imkanları kısıtlı, kendi imkanlarımızla bu camiyi restore ettiremeyiz. Bu yüzden yetkililerden, valimizden, hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz” dedi.

“CAMİDE, BUGÜN 15-20 KADIN TEMİZLİK YAPACAKTI”

Caminin 200 yıllık olduğunu belirten Muhtar Tiryaki, “Kastamonu’da Darende camisinden bizlere minber bağışladılar. Allah onlardan bin kere razı olsun. Bu minberi camimize getirip, köylülerimizin yardımıyla yerleştirdik. Bu yüzden caminin içerisinde tozlanma ve gübür oluştu. Biz, temizliğin bir kısmını yapıp halıları yerleştirdik. Fakat caminin içerisinde, duvarlarda tozlar kaldı. Bunları da kadınlar temizleyecekti. Ama hocanın hanımı rahatsızlanıyor. Kastamonu’ya hastaneye gidiyor. Bu yüzden, bugün kadınlar camiye gelmedi. Allah korudu, ne olacağı belli değildi. Biz buna şükrediyoruz” diye konuştu.

Köy muhtarı ile köyün ileri gelenlerinin kendisini arayarak camiye yıldırım düştüğünü belirttiklerini ifade eden MHP İl Genel Meclisi Üyesi Hüsnü Dıngıloğlu, şöyle devam etti: “Yıldırım düştüğünde caminin çeşitli yerlerinde, başta minare olmak üzere duvarlarda çatlaklıklar ve içerisinde büyük hasarlar oluştu. Biz, bu konuda gerek sayın valimiz, gerekse diğer kurumlarda girişimlerde bulunacağız. Köylülerimizin mağduriyetleri giderilmesi içinde çaba sarf edeceğiz. Yetkililerimizin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz”.

“200 YILLIK TARİHİ BİR CAMİDİR”

Caminin yakınına geldiğinde birden gözlerinin önüne şimşek çaktığını belirten cami imamının babası Namık Tekeli de, şunları kaydetti: “Caminin yakınındaydım. Birden gözlerim önüne bir şimşek çaktı, ne olduğunu anlayamadım. Sonradan anladım ki camiye yıldırım düşmüş. Camiye gelip baktık, fakat camimizi perişan halde bulduk. Caminin temizliği için bugün, en az 15-20 kadın gelecekti. Hocanın hanımı hastalanınca kadınlarda temizlik yapmaya gelmedi. Yoksa yıldırım düştüğünde camide en az 10-15 tane kadın olacaktı. Büyük bir felaketten kurtulmuş olduk”
Zekiye Kocasüleymanoğlu ise camide temizlik yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Fakat hocanın hanımı hastalanınca gelmedi. Bu yüzden temizlik yapamadık. Evimizdeydik”.

Camide, hasar tespit çalışmaları başladı. Ayrıca köylüler, camilerinin restorasyonu için hayırsever vatandaşlardan ve yetkililerden yardım istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam