Taksim'den boş bina çöktü!

 Edinilen bilgiye göre Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Tel Sokak'ta bulunan ve bir süre önce boşaltıldığı öğrenilen 4 katlı bir bina henüz belirlenemeyen sebeple çöktü. İhbar üzerine olay çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri enk

Taksim'den boş bina çöktü!

 

Edinilen bilgiye göre Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Tel Sokak'ta bulunan ve bir süre önce boşaltıldığı öğrenilen 4 katlı bir bina henüz belirlenemeyen sebeple çöktü. İhbar üzerine olay çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri enkaz altında kalan kişi olup olmadığı araştırıyor. Yıkıntılar binanın yan tarafında bulunan Taksim Ticaret Lisesi ile Taksim İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki kulübenin üzerine düştü. Şans eseri hafta sonu olması hafta içi öğrenci dolu olan okul bahçesindeki olası bir faciayı önledi. Bir kısım parçalar da yıkılan binanın diğer yanındaki alışveriş merkezinin inşaat temeline düştü. Vatandaşlar binanın bu inşattaki temel çalışması yüzünden yıkıldığı iddia etti.
 
DE BİNANIN ÇÖKMESİNİN HEMEN ARDINDAN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER
 
Olayın hemen ardından bir vatandaş olup biteni cep telefonu ile kaydetti. Görüntülerde toz bulutunun yükselmesi ve yaşanan panik yer alıyor.
 
ENKAZ ALTINDA KİMSE YOKMUŞ
 
İtfaiye ekipleri, yıkılan binada yaptığı incelemede enkaz altında kimsenin olmadığını tespit etti.
 
ÇÖKEN BİNANIN SAHİBİ KONUŞTU
 
Taksim’de çöken 7 katlı boş binanın sahibi Hüseyin Sönmez olay yerine geldi. 4 ay önce binayı boşattıklarını söyleyen Sönmez, bitişikteki otel inşaatı sırasında yapılan temel kazısının çökmeye neden olduğunu öne sürdü
 
Hüseyin Sönmez,"‘Yanda yapılması planlanan bir bina vardı. Binanın temelini oluşturmak üzere çukurlar açılmıştı. Defalarca da uyarılarda bulunduk bizim binamızı sağlamlaştırmadan bu yapıyı yapamazsınız diye. Maliyet hesabı yaptılar bina çok sağlam, biz karşılayamayız, biz baktırdık istatistikçilerimize diye. Bir tedbir almaya gerek yok diyerek hasıraltı ettiler. Bundan bir 10 gün önce burada çalışan ustalar bana ‘Biz burayı eşerken oynamalar oluyor’ diye söylemişlerdi. Onlar da inşaatı durdurmuşlar. Bugün de saat 16.30 için randevulaştık, yolda gelirken öğrendim binanın çöktüğünü. Okulun duvarı da çöktü tabi, okula da zararı var. Binamı 4 ay önce boşaltmıştım binayı, projelendirip otel yapacaktım" diye konuştu. Öte yandan çökmenin hemen ardından olay yerine giden itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin enkaz üzerindeki çalışmaları devam ediyor. Ş uana kadar enkaz altında kimsenin bulunmadığı bildirildi. 
 
Öten yandan ööken bina, yanı başında bulunan Taksim İlköğretim Okulu’nun duvarını da yıktı. Bugün okulların tatil olması nedeniyle okul bahçesinde kimsenin bulunmaması büyük bir şans olarak görüldü. Çöken binanın bir kısmı okulun duvarını yıkarak okul bahçesine devrildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam