Taksim'de 1 Mayıs töreni düzenlendi

1 Mayıs Komitesi temsilcileri, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler için Taksim'de anma töreni düzenledi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den oluşan komite temsilcileri ile CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'n

Taksim'de 1 Mayıs töreni düzenlendi
1 Mayıs Komitesi temsilcileri, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler için Taksim'de anma töreni düzenledi.
 
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den oluşan komite temsilcileri ile CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da aralarında olduğu grup, Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.
 
Grup, daha sonra sloganlar eşliğinde Kazancı Yokuşu'na yürüdü.
 
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından grup adına açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını belirterek, siyasi görüşü ne olursa olsun bütün vatandaşları Taksim'e çağırdı.
 
Çerkezoğlu, "Bu ülkede 1 Mayıs'ın tarihi, aynı zamanda toplumsal mücadelelerin tarihidir. 1 Mayıs'ın tarihi, bu ülkede eşitlik ve özgürlük mücadelesinin tarihidir. 1 Mayıs Meydanı'nda bir kez daha 1 Mayısımızı kutlamak için hazırlanıyoruz. Taksim'den ümidi kesin diyenlere diyoruz ki; 'Taksim'den ümidi kesmek emekten, gelecekten, yaşamdan ümidi kesmek demektir'. 1 Mayıs Meydanı Taksim Meydanı'dır. 1 Mayıs'ta Taksim Medyanı'nda olacağız" diye konuştu.
 
Açıklamanın ardından Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan grup, daha sonra İstiklal Caddesi'nde "1 Mayıs'a çağrı" metni dağıttı.
 
Cadde boyunca yürüyen grup, daha sonra 1 Mayıs 1989'da hayatını kaybeden Mehmet Akif Dalcı için Şişhane'de anma töreni düzenledi.
 
Anma töreni boyunca polis, Gezi Parkı çevresinde ve Taksim Medyanı'nda geniş güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler