Taksici kadın belediyeyi bastı!

Antalya’da Alanya Belediye Encümeni, adliye binasının yanında bulunan ’Adalet Taksi’ durağında çalışan taksi şoförü Kebire Gülseren Şakar’ın, ’Otogar Taksi’ durağında çalışması yönünde karar aldı. Belediye encümeni karara, Şakar’ın ’işin niteliğine göre y

Taksici kadın belediyeyi bastı!

Antalya’da Alanya Belediye Encümeni, adliye binasının yanında bulunan ’Adalet Taksi’ durağında çalışan taksi şoförü Kebire Gülseren Şakar’ın, ’Otogar Taksi’ durağında çalışması yönünde karar aldı. Belediye encümeni karara, Şakar’ın ’işin niteliğine göre yeterli mesleki bilgi ve deneyime sahip olmadığı, olumsuz tutum ve davranışları ile gerek meslektaşlarının gerekse icra müdür ve memurlarının huzur ve sükunu ile tüm tarafların çalışma barışını bozduğunu’ gerekçe gösterdi. Şakar, alınan karara tepki gösterdi.

’Taksiler ve Taksi Durakları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre alınan bu kararın imzasız ve geçersiz olduğunu iddia eden Şakar, Alanya Belediye Başkanı Ak Parti’li Hasan Sipahioğlu’nun başkanlık yaptığı haftalık encümen toplantısına girmek istedi. Başkan Sipahioğlu ile görüşeceğini belirten Şakar, kendisine engel olmak isteyen güvenlik görevlileriyle tartıştı. Toplantı salonunun kapısını açamaya çalışan Şakar’a güvenlik görevlileri izin vermedi.

Tartışma üzerine salondan çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Şakar ile konuşarak sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Yenialp’ın elindeki şekeri taksi şoförü Şakar’a vermek istemesi ise dikkati çekti. Toplantı salonuna alınmayan Kebire Gülseren Şakar, daha sonra belediye binası önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Otogar Taksi durağına duraktaki taksiciler tarafından alınmadığını ileri süren ve karara itiraz ederek Antalya İdare Mahkemesi’nde dava açtığını belirten Şakar, "İmza olmadığı için idari mahkeme bunu bozacak. Kesinleşmiş bir karar değil" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam