Suudi Kral'a neler yasaklandı?

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tartışmalar neden olan Sevda tepesi imar planıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, " Hazırlanan teklif planda; planlama alanı içerisindeki peyzaj değeri yüksek nitelikli ağaçların geliştirilerek muhafaza edilmesi

Suudi Kral'a neler yasaklandı?

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tartışmalar neden olan Sevda tepesi imar planıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Yapılan açıklamada, " Hazırlanan teklif planda; planlama alanı içerisindeki peyzaj değeri yüksek nitelikli ağaçların geliştirilerek muhafaza edilmesi, ağaç rölevesinin çıkarılmadan uygulama yapılmaması, Boğaziçi siluetini bozmayacak, çevre ile uyumlu, T.A.K.S.: 0.06 Hmax: 7.50 metreyi geçmeyecek, çekme mesafelerinin Mimari Avan Proje ile belirlenmesi ve bina dışında bodrum kat yapılmaması şartı ile konaklamaya yönelik turizm tesisleri yapılabileceği hükümleri bulunmaktadır" denildi.

 

"Toplamda 57bin470 m2 olan alan, T.A.K.S. (Taban Alanı Kat Sayısı): 0.06 olması halinde, toplamda 3bin448 m2 inşaat alanına tekabül etmektedir.Bunun anlamı da 2 kat ve bodrumsuz bir imardır" denilen açıklamada, "Uygulama Projeleri Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu Kararı alınması şartı ile geçerlidir. Genel boyutu ile Turizm ve Konaklama kullanışı (forksiyonu) Boğaziçi bölgesinin en doğal, önemli ve tercihli kullanış kararlarından biridir. Turizm ve Konaklamanın, günübirlik yemek-içmek-eğlenmek-dinlenmek ve konaklamak gibi iki farklı boyutunun Boğaziçinde yer alması gerekmektedir" ifadesi yeraldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam