Susurluk, Yeni Otobandan Korkmuyo

Dinlenme tesislerinin ilçe ekonomisini ayakta tuttuğu Balıkesir'in Susurluk ilçesi, yeni yapılan İstanbul-İzmir otobanına karşı hizmet kalitesi ile mücadele edecek. İstanbul-İzmir karayolunun dinlenme durağı olarak bilinen Balıkesir'in Susurluk ilçesinde

Susurluk, Yeni Otobandan Korkmuyo
Dinlenme tesislerinin ilçe ekonomisini ayakta tuttuğu Balıkesir'in Susurluk ilçesi, yeni yapılan İstanbul-İzmir otobanına karşı hizmet kalitesi ile mücadele edecek. 
İstanbul-İzmir karayolunun dinlenme durağı olarak bilinen Balıkesir'in Susurluk ilçesinde Ticaret Odası Başkanı İlker Kurt, yeni yapılan İstanbul-İzmir otobanın ilçe ekonomisine etkisini değerlendirdi. Tostu ve ayranı ile ünlü ilçede kurumsal ve büyük isimlerin de aralarında olduğu 10'dan fazla dinlenme tesisi yer alırken, Susurluk iş dünyası İstanbul-İzmir arasının 3 buçuk saate inecek olmasına rağmen alışkanlıkların kolay terk edilemeyeceği görüşünde birleşiyor.
Susurluk Ticaret Odası Başkanı İlker Kurt, "Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, tesisçilik anlamında en kaliteli hizmet Susurluk'tadır. Hizmet anlayışına ve hizmet kalitesine önem veren insanların İstanbul-İzmir otobanı yapılsa da buradan vazgeçeceğini düşünmüyorum. Outlet, bizim için avantaj. Türkiye'deki bir çok outlette Susurluk'ta ki fiyatlar yok. Herkes kafasında geleceğe yatırım yapıyor. İlla ki yapılacak otoban işlerimizi etkileyecektir. İstanbul'dan yola çıkıp körfez bölgesine gitmek için yola çıkanlar, Susurluk'a uğrayıp devam edecekler. Tatile çıkanlar kafasında bir program yapar, 'Yola çıkalım, Susurluk'ta dururuz, tostumuzu ayranımızı içeriz' derler. Bu planların biteceğini düşünmüyorum. Biz üzerimize düşeni yapıp, ayranımızın tostumuzun kalitesini sürdüreceğiz" dedi.
 
BU YIL KAMPANYA YOK
Susurluk ekonomisi açısından büyük öneme sahip olan ve Türkiye'nin en büyük şeker fabrikaları arasında yer alan Susurluk Şeker Fabrikası'nın bu yıl kampanya yapmayacağını beklediklerini açıklayan Başkan Kurt, üretimin olmamasının ilçe ekonomisine zarar vereceğini söyledi.
Başkan Kurt, "Şeker fabrikası bu yıl çalışmayacak. Onunla ilgili hiç bir resmi açıklama olmadı. Ancak, biz işçilerin diğer şeker fabrikalarına görevlendirmelerinin gelmesi ile bu yıl çalışmayacağını anladık. Geçici işçilerin de görevlendirmesi geldi. Herkes nereye gideceğini biliyor şuan. İlçeye büyük kaybı oluyor. Fabrikayı kenara koyun. Bunun nakliyesi, küspe satımı, hayvancılık yönü konuyu tümü ile düşünmek lazım. Şimdi Konya'dan nakliye ile ilçemize küspe gelecek. Hep bunlar maliyet. Çiftçide de girdi maliyetini düşürmek yerine bu şekilde daha da artacak. Eskiden şeker fabrikası dışarıya hiç bir işini yaptırmazdı. İçeride mekanik atölyesinde her işini hallederdi. Geçen yıl kampanyada gelen kömürleri yakamadılar. Kampanyanın başlaması gecikti, bekleyen pancarda şeker oranı düştü. Fabrikanın zararı için ne gerekiyorsa yapıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam