Sürücü hataları rekor kırdı

 Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre trafik kazalarında en büyük sorumlunun sürücüler olduğu ortaya çıktı. 2013 yılının ilk üç ayında meydana gelen kazaların yüzde 95’inde sürücülerin kusurlu olduğu beli

Sürücü hataları rekor kırdı

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre trafik kazalarında en büyük sorumlunun sürücüler olduğu ortaya çıktı.
 
2013 yılının ilk üç ayında meydana gelen kazaların yüzde 95’inde sürücülerin kusurlu olduğu belirtilirken bu kazaların yüzde 38’inin aşırı hız nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi.
 
YÜZDE 95’İ SÜRÜCÜ HATASI
 
Her yıl binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan trafik kazalarında en büyük rol sürücülere ait. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından yayınlanan istatistiklere göre 2013 yılında ilk üç ayda meydana gelen 27 bin 226 kazanın yüzde 95’i olan 25 bin 723’ünün sürücü hatasından kaynaklandığı ifade edildi. Kazaların yüzde 4’ünün araç ve yol kusuru nedeniyle yaşandığı belirtilirken yüzde 1’inin ise yayaların dikkatsizliği nedeniyle oluştuğu vurgulandı.
 
Sürücülerin neden olduğu kazaların büyük bölümünde ise aşırı hız hatasının yapıldığı dikkat çekti. Meydana gelen kazaların yüzde 38’inin kayıtlara “araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak" olarak geçtiği vurgulanırken yüzde 13’ünün geçiş üstünlüğüne uyulmadığı için yaşandığı ifade edildi. Kazaların yüzde 8’inin dönüş ve şerit değiştirme hataları nedeniyle oluştuğu, yüzde 7’sinin ise arkadan çarpma şeklide yaşandığı kayda geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler