Suriye'ye yardım sürüyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya ve Karaman şubesince hayırseverlerin katkısıyla toplanan 100 ton un Suriye'ye ulaştırıldı.İHH Konya Şubesi Basın Sorumlusu Selim Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan insanlık t

Suriye'ye yardım sürüyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya ve Karaman şubesince hayırseverlerin katkısıyla toplanan 100 ton un Suriye'ye ulaştırıldı.

İHH Konya Şubesi Basın Sorumlusu Selim Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan insanlık trajedisinin gün geçtikçe büyüdüğünü söyledi.

Geçen pazar günü Konya ve Karaman'dan toplanan yardımları uğurladıklarını anımsatan Tosun, tırların İHH Kilis Lojistik Merkezi'ne ulaştığını bildirdi.

Tosun, Karaman ve Konya'da hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 100 ton unun Suriye'ye gönderildiğini belirterek, "Toplam 4 tır un Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştı" dedi.

Kilis, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi ile Suriye'nin belirli noktalarında İHH'nın ekmek fırınları bulunduğunu hatırlatan Tosun, şunları kaydetti:

"Fırınlarımızda her gün 1 milyon ekmek üretiyoruz. Bu sayede Suriyeli mazlum kardeşlerimizin en büyük insani ihtiyaçlarından birini karşılamış oluyoruz. Gönderdiğimiz bu unlar kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun saracaktır. Bu nedenle yoğun bir çalışma ile bu tırların hazırlanmasına vesile olan başta Karaman sivil toplum örgütleri olmak üzere Konya halkına şükranlarımızı sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam