Suriye Türk esirleri takas edecek!

Suriye yönetimi, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 130 sivil tutukluyu, bu sabah serbest bırakacak.Türkiye ve Katar'ın arabuluculuğuyla, Suriyeli muhaliflerin bir süredir ellerinde tuttukları 48 İran vatandaşına karşılık olarak, Suriye yö

Suriye Türk esirleri takas edecek!

Suriye yönetimi, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 130 sivil tutukluyu, bu sabah serbest bırakacak.

Türkiye ve Katar'ın arabuluculuğuyla, Suriyeli muhaliflerin bir süredir ellerinde tuttukları 48 İran vatandaşına karşılık olarak, Suriye yönetiminin, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 130 sivil tutukluyu, bu sabah serbest bırakacağı öğrenildi.

Takas için Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, esir değişiminin şu saatlerde gerçekleşeceğini söyledi.

Sabah saatlerinde Suriye'de yönetime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda çoğu sivil 115 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin hava destekli saldırılarında İdlib'de 40 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Londra merkezli örgüt, Şam'da 32, Humus'ta 15, Deyru'z Zor'da 14, Halep'te 11, Dera'da 2 ve Hama'da 1 kişi olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 115 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), rejim güçlerinin ülke genelinde 3'ü havadan, 84 noktaya saldırı düzenlediğinin tespit edildiğini bildirdi.

SRGC, düzenli birliklerle Özgür Suriye Ordusu arasında ülke genelinde birçok kentte çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA, ülke genelindeki operasyonlarda onlarca "terörist"in öldürülerek etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler