Süren polis zoru ile getirilecek

  Mahkeme, yargıda rüşvet iddialarına ilişkin 7'si tutuklu 40 sanığın hakim karşısına çıkacakları ilk duruşma öncesinde, işadamları Dinç Bilgin, Efe Önbilgin, Nurettin Hasman ve Faruk Süren'in de aralarında bulunduğu 26 tutuksuz sanığın savunmalarının alı

Süren polis zoru ile  getirilecek

 

 Mahkeme, yargıda rüşvet iddialarına ilişkin 7'si tutuklu 40 sanığın hakim karşısına çıkacakları ilk duruşma öncesinde, işadamları Dinç Bilgin, Efe Önbilgin, Nurettin Hasman ve Faruk Süren'in de aralarında bulunduğu 26 tutuksuz sanığın savunmalarının alınabilmesi için duruşmaya zorla getirilmelerine karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Duran tarafından 7'si tutuklu 40 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilmişti. İddianameyi kabul eden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma tarihi olarak 5 Haziran 2012 gününü belirlemişti. Mahkeme, aralarında işadamları Dinç Bilgin, Efe Önbilgin, Nurettin Hasman ve Faruk Süren'in de bulunduğu 25 tutuksuz sanık hakkında, ilk duruşmaya katılmaları için zorla getirme kararı aldı.

Mahkeme, örgüt lideri olduğu iddia edilen Sinan Berberoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanığın, üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, kaçma şüphesi ve kuvvetli suç şüphesini gösterir olgu kriterlerinin devam etmesi, delilleri karartma ihtimalinin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, ayrıca sanıklardan Yıldırım Beyazıt Günay ve Fevzi Onur Mutludoğan hakkında da soruşturma aşamasında adreslerine ulaşılamadığı ve kaçak durumda olmaları nedeniyle sorgu ve savunmalarının yapılabilmesi için yakalama emri çıkarttı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Duran tarafından hazırlanan iddianamede, Dinç Bilgin'in örgüte "kendi adına sahte pasaport düzenlettirdiği", "görülmekte olan davalarıyla ilgili takipsizlik verilmesine yönelik girişimlerde bulunduğu" öne sürülüyor. Nurettin Hasman'ın ise "kendi işlerinin yanı sıra hukuki yönden sıkıntı yaşayan tanıdıklarını da örgüt lideri olduğu iddia edilen Sinan Berberoğlu'na yönlendirdiği" ve şahsı bir hukukçuymuş gibi tanıttığı iddia edildi. Hasman'ın ticari ilişki içerisinde

olduğu ve askerlik sorunu bulunan M.E.'nin "Türkiye'ye giriş çıkış işlemlerinin usulsüz bir şekilde yapılması" ve Cengiz Efe Önbilgin'in, Mete Can Kurt ile ilgili sorunun çözülmesi için örgütle irtibata geçtiği öne sürüldü. Dinç Bilgin ve Nurettin Hasman'ın örgüt üyesi olmamakla birlikte, "bilerek ve isteyerek yardım ettikleri" gerekçesi ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede Faruk Süren'in 5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenirken, örgüt lideri olduğu öne sürülen Sinan Berberoğlu'nun "suç işlemek için örgüt kurmak", "iftira", "mühür bozma", "mühürde sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yıldan 84 yıla kadar hapsi isteniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam