Suç makinesi yakalandı

STANBUL’da çeşitli tarihlerde Pendik’te bir kişiyi öldüren, Kumkapı’da para taşıyan emekli bir polisi ağır yaralayan ayrıca Fatih’te aynı işyerinden bir ay arayla 490 bin doların çalındığı silahlı gasp olaylarını gerçekleştiren şüpheli Ahmet Y.(32) polis

Suç makinesi yakalandı
STANBUL’da çeşitli tarihlerde Pendik’te bir kişiyi öldüren, Kumkapı’da para taşıyan emekli bir polisi ağır yaralayan ayrıca Fatih’te aynı işyerinden bir ay arayla 490 bin doların çalındığı silahlı gasp olaylarını gerçekleştiren şüpheli Ahmet Y.(32) polis tarafından yakalandı. Kız arkadaşı ile birlikte yakalanan şüphelinin çok sayıda polis geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.
 
 
Asayiş şube müdürlüğü ekipleri önceki gün yaptıkları baskında adeta bir suç makinesi haline gelen Ahmet Y.’yi gözaltına aldı. Kız arkadaşı K.K., ile birlikte yakalanan şüphelinin cinayet, yaralama ve silahlı soygun olaylarını gerçekleştirdiği tespit edildi. Polis soruşturması sonucu şüphelinin 30 Nisan 2014 tarihinde Pendik’te alacak verecek meselesi yüzünden tartıştığı Selami Bayram’ı öldürdüğü belirlendi. Şüphelinin ayrıca 25 Temmuz 2014 tarihinde Kumkapı, Mimar Kemalletin caddesi üzerinde para taşıma kuryeliği yapan emekli polis İsmail Ö.’ye düzenlenen silahlı saldırının da faili olduğu tespit edildi. Bu olayda şüphelinin, içinde 68 bin dolar bulunan çantayı alarak kaçtığı, ağır yaralanan emekli polis İsmail Ö.’nün ise hastanede günlerce tedavi gördükten sonra hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.
 
 
AYNI İŞYERİNDE İKİ KEZ SİLAHLI SOYGUN YAPMIŞLAR
 
Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelinin ayrıca Fatih’te bir ay arayla aynı işyerine yapılan silahlı gasp olaylarına da karıştığı belirlendi. Bu olaylar sırasında 2 suç ortağı ile hareket ettiği belirlenen Ahmet Y.’nin 28 Ekim 2014 tarihinde içerdekileri etkisiz hale getirdikten sonra 150 bin doları alarak kaçtıkları öğrenildi. Aynı işyerine 24 Kasım 2014 tarihinde bu kez 3 suç ortağıyla birlikte gelen şüphelinin yine içerdekileri etkisiz hale getirdikleri ve 290 bin doları gasp ederek kaçtıkları belirlendi.
 
 
KENDİSİ TUTUKLANDI KIZ ARKADAŞI SERBEST 
 
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Ahmet Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, birlikte yakalandığı kız arkadaşı K.K.(29) serbest bırakıldı. Yetkililer Ahmet Y.’nin suç ortaklarının tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
2-064.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler