Su değirmenleri teknolojiye ayak uydurdu

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi'nde bulunan su değirmeni artık elektrikli oldu.    Sayıları oldukça azaldığı için artık bir kültür varlığı haline gelen, küresel ısınmanın beraberinde getirdiği sera etkisiyle kuruyan su kaynaklarının taş di

Su değirmenleri teknolojiye ayak uydurdu
Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi'nde bulunan su değirmeni artık elektrikli oldu. 
 
Sayıları oldukça azaldığı için artık bir kültür varlığı haline gelen, küresel ısınmanın beraberinde getirdiği sera etkisiyle kuruyan su kaynaklarının taş dibeklerini artık çalışmaz hale getirdiği su değirmenleri günümüz teknolojisine ayak uydurdu. Günümüzde artık nostaljik değer kazanan su değirmenleri elektrikle hizmet vermeye devam ediyor.
 
Fatsa ilçesinde tarlasında mısır ve buğday yetiştirenler, soluğu bugün elektrikle çalışan su değirmenlerinde alıyor. Değirmen sahibi Mustafa Çınar, günümüzdeki un değirmenlerinin su kaynakları kuruduğu için elektrikle çalıştırıldığını belirterek, “Teknoloji geliştikçe sonrasında su değirmenleri, ardından da elektrikli değirmenleri yapıldı. Yüksek kesimlerde mısır, buğday gibi ürün yetiştiren vatandaşlar bunları öğütmek için getiriyor. Bu değirmenlerde öğütülen unun tadı doğal lezzetini koruyor. Bu sebeple değirmenler yöre halkı tarafından kullanılmaya devam ediyor” dedi.
 
20151017aw551919_01.jpg
 
20151017aw551919_02.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam