Sosyal Güvenlikte Çağdaş Hizmet Dönemi

Ülkemizin hızla değişen ekonomik koşullarına bağlı olarak yeniden yapılandırılması gereken sosyal güvenlik sistemimiz, 2006 yılında çıkarılan yasayla tüm kurumları aynı çatı altında birleştirilmesiyle birlikte bir yeniden yapılanma süreci içerisine girmiş

Sosyal Güvenlikte Çağdaş Hizmet Dönemi

Ülkemizin hızla değişen ekonomik koşullarına bağlı olarak yeniden yapılandırılması gereken sosyal güvenlik sistemimiz, 2006 yılında çıkarılan yasayla tüm kurumları aynı çatı altında birleştirilmesiyle birlikte bir yeniden yapılanma süreci içerisine girmiştir. Günümüzde tüm kurum üyeleri sorgulamalarını SGK sorgulama adı altında yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu öncesinde faaliyet gösteren Sosyal Sigorta Kurumu sorgulamaları SSK Sorgulama adı altında yapılıyordu. Var olan tüm sosyal güvenlik kurumlarının SGK çatısı altında toplanarak tek merkezden yönetilmeye başlandığı 2006 yılından bu yana, sürekli olarak yeni gelişmeler ve yeniden yapılanmalar sebebiyle, sosyal güvenlik sistemimizde alıştığımız birçok şey değişmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam