Sonu 2.5 milyar dolar

Fatih Tahtakale'de tarihi bir hana düzenlenen operasyonda, hanın değişik noktalarındaki gizli bölmelerde 135 bin paket kaçak sigara, 2 bin adet puro ve 30 bin TL ele geçirildi. Operasyonlar sırasında handa çıkacak bir yangına karşı konulan yangın söndürme

Sonu 2.5 milyar dolar

Fatih Tahtakale'de tarihi bir hana düzenlenen operasyonda, hanın değişik noktalarındaki gizli bölmelerde 135 bin paket kaçak sigara, 2 bin adet puro ve 30 bin TL ele geçirildi. Operasyonlar sırasında handa çıkacak bir yangına karşı konulan yangın söndürme dolabının büyük bir gizli bölmenin kapısı olduğu belirlendi.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ve İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye kaçak olarak sokulan sigaraların İstanbul'un merkezi Tahtakale'de bir handan piyasaya satıldığını belirledi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından kaçak yollardan ülkemize sokularak İstanbul piyasasına satılan kaçak sigaraların dağıtım merkezinin Tahtakale'deki bir han olduğunu belirledi.
 
Handa yapılan takipler sırasında, çetenin hanın çatısı, zemini ve bazı noktalarına yapılan gizli bölmelere boşaltılan sigaraların sokak satıcılarına dağıtılarak piyasada sürüldüğünü belirledi. Delillerin toplanmasının ardından mali polis ve gümrük ekipleri ortak operasyon düzenledi.
 
ÇEVİK KUVVET DESTEKLİ OPERASYON
 
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde Tahtakale'de bulunan tarihi hana baskın düzenledi. Operasyonda, hanın değişik noktalarına yapılan ve içerisine sigara konulan gizli bölmeler bulunurken, handa olası bir yangın karşısında yangın hortumu ve musluğunun bulunduğu dolabı açan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri gözlerine inanamadı.
 
Yangın dolabının yüzbinlerce sigaranın saklandığı gizli bir odanın kapısı olduğu belirlendi. Yangın dolabından içeri giren muhafaza ekipleri yüzbinlerce kaçak sigara ele geçirdi.
 
135 BİN PAKET SİGARAYA EL KONULDU
 
Tahtakale'deki tarihi handa piyasaya dağıtılmak üzere getirilmiş olan 135 bin paket kaçak sigara, 2 bin adet kaçak puro ve 30 bin TL ele geçirildi.
 
KAÇAK SİGARANIN YILLIK CİROU 2.5 MİLYAR DOLAR
 
İstihbarat birimleri, Türkiye'de 2.5 milyar dolarlık sigara kaçakçılığının yapıldığını bu paranın büyük bir bölümünün de terör örgütü PKK'ya aktarıldığını belirledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam