Soma'ya uluslar arası ziyaret !

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında ardından, 142 ülkede madencilik, enerji ve imalat sanayinde çalışan 50 milyon kişiyi temsil eden işçi örgütlerinin üyesi bulunduğu Küresel Endüstri Sendikasının (IndustriALL Global Union) yönetim kurulu ü

Soma'ya uluslar arası ziyaret !
Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında ardından, 142 ülkede madencilik, enerji ve imalat sanayinde çalışan 50 milyon kişiyi temsil eden işçi örgütlerinin üyesi bulunduğu Küresel Endüstri Sendikasının (IndustriALL Global Union) yönetim kurulu üyeleri, Soma’da ziyarette bulundu.
 
Heyet ilk olarak Maden İş Sendikası’nda Ege Bölgesi Şube Başkanı Ali Gökmen ve genel merkez yöneticisi Vedat Ünal ile bir araya geldi. Heyet adına açıklamalarda bulunan Avustralya Maden ve Enerji Sendikası Genel Başkanı Andrew Vickers, Soma'daki yaşanan maden faciasının acısını dünyadaki madencilerin en derinden hissettiğini ifade etti. 
 
Vickers, "Madenciler arasındaki dayanışma ruhu dünyada yaygındır. Dünyadaki tüm madenciler olarak buradaki yaşanan bu kazayı duyduğumuzda hepimiz, büyük bir şoka girdik. Büyük bir üzüntü yaşadık." dedi. 
 
Küresel ve Avrupa Sendikaları Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan da "Bizler Soma'da bu olay gerçekleştiğinde gerçekten büyük üzüntü duyduk. Aynı zamanda da çok büyük kızgınlık duyduk. Çünkü Türkiye'deki maden sektöründeki iş sağlığı ve güvenliği uzun zamandan beri bizler açısından alarm verici nitelikteydi. Türkiye çok büyük bir maden ülkesi değil. Özellikle yaptığı üretim bakımından ilk sıralarda yer almıyor. Ama özellikle ölümcül kazalar, yaralanmalar, iş görememezlikler, meslek hastalıkları bakımından istatistikler Türkiye'yi çok ön plana çıkartıyor. Bu konuyla ilgili uzun yıllardır Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden gerekli önlemleri almasını özellikle istedik, talep etmeye devam ettik." diye konuştu.
 
Heyet daha sonra Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı’yı ziyaret etti, ardından maden şehitliğine giderek saygı duruşunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam