Soma yürüyüşünde bayrak krizi

Manisa’nın Soma ilçesinde, maden ocağında hayatını kaybedenler için Edirne’de yürüyüş yapan gruplar arasında Türk bayrağı krizi yaşandı.Yürüyüş yapanların önündeki bir grup, dev Türk bayrağı açarak yürümek isteyince arkadan gelen grupla arasında kısa süre

Soma yürüyüşünde bayrak krizi

Manisa’nın Soma ilçesinde, maden ocağında hayatını kaybedenler için Edirne’de yürüyüş yapan gruplar arasında Türk bayrağı krizi yaşandı.

Yürüyüş yapanların önündeki bir grup, dev Türk bayrağı açarak yürümek isteyince arkadan gelen grupla arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Önde Türk bayrağı taşıyanlardan Özcan Çancı, Zübeyde Hanım Parkı’ndan merkeze yürüyüş olacağını duyduğunu ifade ederek, “Türk bayrağını aldık geldik. Bizim başka bir şeyimiz yok, zaten Soma’da yaşananlara karşı üzüldük, Türk bayrağımızı aldık geldik. Bizim Türk bayrağımızdan başka hiçbir şeyimiz yok, bizim namusumuz, şerefimiz, her şeyimiz bu.

Bize gruptan Türk bayrağını açmayın dediler. Ben Türk bayrağı açmayacağım, hangi bayrağı açacağım. Bu bayrak bizim namusumuz, şerefimiz, bunca insan bunun için şehit oldu. Analar kan ağladı, hala ağlıyor, niçin? Bu bayrak için. Dünyada bir ülke söyleyin bana evladı şehit olduğu zaman, vatan sağolsun diyebilecek, öyle bir ana ve baba yüreği olsun. Ben gaziyim kolumda hala şarapnel parçası var. Dünyada böyle bir şey yok hiçbir yerde göremezsiniz. Siz hala kalkıyorsunuz benim önüme geçme bu ayrı bir yürüyüş, ne ayrı bir yürüyüşü ya, siz hangi ülkede yaşıyorsunuz. Ben bu vatanın evladıyım, sonuna kadar da gideceğim, öleceğim, vatan sağolsun babam da diyecek arkamdan” şeklinde konuştu.

“TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bayrak taşıyanlardan yine İsmail Şallı da, “Yürüyüş esnasında bize megafonla ’bayrak bize katılma devam et’ dediler. Biz 5 Türk vatandaşı arkadaki kalabalığın önünde yürümeye devam ettik, edeceğiz de. Hatta Ayşekadın semti istikametinde ’bayrak devam et’ diye bağırdılar. Biz bir parti mensubuyuz, ismi lazım değil, ama bugün Türkiye’nin yarası nedeniyle rozetlerimizi takmadık, halk adına geldik. Kortej, bayrak devam et diyor, ama biz 500 kişinin önünde bayrağı dalgalandırdık, dalgalandırmaya da devam edeceğiz. Vatan sahipsiz değildir” dedi.

Basın açıklamasının ardından kısa bir süre daha oturan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam