Soma davasında ifadelere tepki

 Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık ifadelerinin alındığı üçüncü oturumun ardından madenci yakınları, tutuklu sanıkların verdiği ifadelere tepki gösterdi. Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Ağır C

Soma davasında ifadelere tepki

 Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık ifadelerinin alındığı üçüncü oturumun ardından madenci yakınları, tutuklu sanıkların verdiği ifadelere tepki gösterdi.

 Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü oturumunun öğleden sonraki bölümü sanık ifadelerinin alınmasıyla devam etti. Oturumunun sona ermesinin ardından duruşma salonu önünde gazetecilere açıklama yapan madenci yakınları, tutuklu sanıkların verdiği ifadelere tepki gösterdi.

Eşi Ali'yi madende işe girdiği dördüncü gün yitiren Gülten Kavas, 2 çocuğuyla baş başa kaldığını dile getirerek, "Akın Çelik, İsmail Adalı, Ramazan Doğru ve Can Gürkan ifade verdi. Akın Çelik biz protesto yapınca fenalaşmış, gelmedi mahkemeye. İsmail Adalı da diyor ki 'Benim 6 yaşında oğlum var, ben 11 aydan beri görmüyorum' diyor. Benim 8 yaşında oğlum var 3 günden beri buraya geliyorum bana diyor ki 'Anne, babamı mı getireceksin, anne bana babamı getir' diyor" şeklinde konuştu.

Ölen kişi günah keçileri seçilmiş

Olayda hayatını kaybeden Mustafa Kocabaş'ın eşi Nursel Kocabaş ise tek günah keçisi seçildiğini, onun da Mehmet Efe olduğunu söyledi.

Tutuklu sanıkların verdiği ifadelerde koca madenin genel müdürünün, işletme ve üretim müdürünün işlerini yapan tek kişinin Mehmet Efe olduğunu ifade eden Kocabaş, "Adamı mezarında ters çevirdiler. Diğerleri hiç bir şey yapmıyor. Ramazan Doğru'nun ne iş yaptığını anlamış değiliz. Genel Müdür, oturma müdürü, günah keçisi de Mehmet Efe. Onlar bizi cayır cayır yaktılar" diyerek, tepki gösterdi.

Oğlu Adem Çetiner'i maden kazasında kaybettikten sonra eşini de kaybeden, gelini ve 3 torunu ile oturduğunu ifade eden baba Çetiner ise tutuklu sanıkların ölen kişilerin üzerine suçu atmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kınık'a bağla Çamköy'de ikamet ettiğini anlatan Çetiner, gözü yaşlı şekilde şöyle konuştu.

"Ben her şeyimi kaybettim, 3 tane torun var bende. Oğluma 5 lira sigara parası vermiştim, vefat ettiğinde cebinden o para çıktı. Son zaman oğlumun acısı yüzünden eşimi de kaybettim, şu an 65 yaşındayım. Oğlum ve gelinim biz okuyamadık, siz okuyun diyerek çocuklarını okutmak istiyordu. Kızlarına 'siz okuyun diye madene gidiyorum' diyordu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler