Şok sözler! Kadın namus için vurulur!

Duruşmada Güldane Poçak'ın avukatlarının neden resmi nikah yapmadığını sorma isteği, mahkemece olayla ilgisi olmadığı için reddedildi. Duruşmada, suçlamaları reddeden tutuklu sanık Gıyasettin Seyrek, "Kadın namus için vurulur. Ben namusundan şüphe etmedim

Şok sözler! Kadın namus için vurulur!

Duruşmada Güldane Poçak'ın avukatlarının neden resmi nikah yapmadığını sorma isteği, mahkemece olayla ilgisi olmadığı için reddedildi. Duruşmada, suçlamaları reddeden tutuklu sanık Gıyasettin Seyrek, "Kadın namus için vurulur. Ben namusundan şüphe etmedim" dedi.

Diyarbakır'da geçen 27 Haziran'da 17 yıllık imam nikahlı eşi Güldane Poçak'ı, oturdukları binanın 7'nci katından atarak öldürdüğü iddiasıyla ömürboyu hapis cezası istemiyle, Gıyasettin Seyrek'in tutuklu olarak yargılanmasına başlandı. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Gıyasettin Seyrek, Güldane Poçak'ın annesi Menekçe, babası Sertip ve kardeşi Veysi Poçak ile taraf avukatları katıldı.

DAVAYA KATILMALARI KABUL EDİLMEDİ

Duruşmada ilk olarak Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Dayanışma ve Uygulama Merkezi ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin davaya katılma talebi değerlendirildi. Mahkeme, her iki kurumun talebini de suçtan zarar görenler arasında olmadıkları için reddetti.

"ZAMAN ZAMAN DÖVÜYORDUM"

Duruşmada daha sonra sanık Gıyasettin Seyrek'e hakkındaki iddialar soruldu. Eşini öldürdüğü iddialarını reddeden Seyrek, sosyal durumu ile ilgili sorulara da evli ve 3 çocuk babası olduğu karşılığını verdi. Eşini ve çocuklarını zaman zaman dövdüğünü belirten Seyrek, "Olay günü eve gelip, yemek yedikten sonra uyudum. Sabah kapı çalınmış ve çocuklarım açmış. Eve gelen annem Güldane'yi sordu. Ben de içeride olabileceğini söyledim. Bazen tartışmalarımız oluyordu. Aramızda para sorunu vardı. Ben kendisini ve çocukları dövüyordum. Güldane'nin babasından 600 bin TL alacağı vardı. Ben bu parayı istettirdim. Bu konu her gün konuşuluyordu. Olaydan bir gün önce de parayı getireceklerini söyledi. Ben de ailesinin kendisini kandırdığını söyleyerek, dövdüm. Eve gitmeden önce alkol almıştım. Güldane doktorlara onu benim attığımı söylemiş. 6 aydır neden böyle söylediğini düşünüyorum. Eşim dindardı ve namazını kılıyordu. Güldane'nin düştüğünü öğrenince, balkona çıkıp bakmadım" dedi.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı da sanık Gıyasettin Seyrek'e sorular sorarak çapraz sorguya katıldı.

RESMİ NİKAH SORUSUNA İZİN VERİLMEDİ

Çapraz sorgu sırasında Güldane Poçak'ın ailesinin avukatlarından Semire Nergiz, sanığa 17 yıldır neden resmi nikah yapmadığını, evlendiklerinde geleneksel merasim yapılıp yapılmadığını ve Güldane'yi eş olarak kabul edip etmediğini sordu. Bu sırada sanık avukatı, sorunun sorulmasına itiraz etti. Bunun üzerine ara karar veren mahkeme, 'Güldane'ye neden resmi nikah yapılmadığı' sorusunun sorulmasını, konuyla ilgisi olmadığı gerekçesiyle reddetti.

"KADIN NAMUS İÇİN VURULUR"

Güldane'nin 17 yıl önce düğünde takılan altınları babasına verdiğini belirten Gıyasettin Seyrek, "Güldane'nin bir işi yoktu. Düğünde takılan altınları vermiş. Ben bu işin uzamasını istemiyorum. Kadın, namus için vurulur. Ben namusundan şüphe etmedim. Herkesin bir şerefi var. Ben buradan bu suçla yargılanmak istemiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı bu sırada, sanık Gıyasettin Seyrek'in bağırarak konuştuğunu belirterek, bağırmaması konusunda uyarıda bulundu.

"ABLAM HER GÜN KENDİSİNE DAYAK ATTIĞINI SÖYLEDİ."

Daha sonra ifadesi alınan Güldane Poçak'ın kardeşi Veysi Poçak ise, Antalya'da yaşadığı için huzursuzluğu duyup, Diyarbakır'a geldiğini belirterek, "Ablam sürekli kendisinden para istediğini söyledi. Eniştem borçlu olduğu için sürekli para istiyormuş. Olaydan bir gün önce ablamı görmeye gittim. Ablamı sürekli tehdit edip, dövüyormuş. Ailemin maddi durumu iyi olduğu için ona yardım etmemizi istiyormuş. Yardım edilmezse ablamı öldüreceğini bile söylemiş. Ablam her gün bu nedenle kendisine dayak attığını söyledi" dedi.

"KIZIM 'GIYASETTİN BENİ ÖLDÜRECEK' DEDİ"

İfadesi alınan Güldane'nin annesi Menekşe Poçak ise, damadının evlendikten sonra kızına sürekli işkence ettiğini belirterek, "Ben evlerine gitmiştim. Güldane bana, 'Anne Gıyasettin beni öldürecek' dedi. Kızımı sürekli dövüyor ve para istiyordu. Kızımı ateşle yakıyor ve kolunda, vücudunda sigara söndürüyormuş. O'nu her zaman dövdüğünü herkes biliyordu" iddiasında bulundu.

Daha sonra ifadesi alınan Güldane'nin babası Sertip Poçak ise, "Keşke hepimiz ölseydik ve böyle bir dava için buraya gelmeseydik. Bir kaç seneden beri kiralarını ben ödüyorum. Ben sürekli dövdüğü için iki kez kızımı eve getirdim. Ancak aile büyükleri araya girdi. Sonra yine dayak yiyordu. Kızımla aramızda asla para konusu olmadı. Ben kızımdan bir borç almadım" diye konuştu.

TANIKLAR: GÜLDANE 'BENİ KOCAM ATTI' DEDİ

Duruşmada Güldane Poçak'a olay yerinde ilk müdahaleyi yapan ve hastaneye kaldıran sağlık ekibinin de ifadesi alındı. 112 Acil servis ambulansında hemşire olan Ayşegül Balta ve Tuba Aydın, "Hastaneye götürdüğümüzde doktorlar adını sordu. İsmini söyledikten sonra, 'Beni kocam balkondan attı' dedi. Bunun üzerine hastane polisine haber verildi" diye konuştu.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil servis doktoru Erkan Tektaş ise, "Şahıs hastaneye geldiğinde durumu kötü, ancak bilinci açıktı. Ne olduğunu sorduğumuzda, 'Beni kocam balkondan attı, para için' dedi. Kocasının isminin Gıyasettin olduğunu söyledi" dedi.

Daha sonra söz alan sanık avukatı Sidar Demiroğlu, olayın intihar olduğunu belirterek, "Maktülün beyanı tek başına yeterli değildir. Ölmeden önce verilen beyan geçerli midir? Sanığın tek tutukluluk sebebi bu ifadedir. Bu beyan müvekkilimin tutukluluğuna yeterli bir delil değildir. Gıyasettin ideal bir eş değildi. Eşine ve çocuklarına şiddet uygulamıştır ama cinayet işlememiştir" diye konuştu.

AVUKATLAR EŞ CİNAYETİNDEN YARGILANMASINI İSTEDİ

Duruşmada daha sonra söz alan Poçak ailesinin avukatları, sanığın eylemi eşine karşı gerçekleştirdiğini belirterek, 'Altsoy, üstsoydan birine, eş veya kardeşe karşı kasten öldürme' suçundan yargılanmasını istedi.

Kısa bir ara veren mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

SAVCILIK 'EŞ' SAYMAMIŞTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, çiftin şüphelinin olaydan önceki gece alkollü bir şekilde eve geldiği ve Güldane'yi evlerinin bulunduğu 7'nci kattan attığı belirtilmişti. Savcılık dini nikahlı eşi Güldane Poçak'ı öldüren Gıyasettin Seyrek için, Türk Ceza Kanunu'nun (82/1-d) maddesinde yer alan 'Altsoy, üstsoydan birine, eş veya kardeşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis yerine, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemişti. Seyrek hakkında, 'tehdit' ve çocuklarına karşı 'basit yaralama' suçundan da 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler