Şok intiharın perde arkası

Emine Akçay’ın ölümünün perde arkasında, eşi Hüseyin Akçay’ın Bulgaristan’daki çete tarafından 60 bin lira dolandırmasının bulunduğu ileri sürüldü.Akçay’ın, İmamoğlu ilçesinde oturan annesi 50 yaşındaki Cennet Konur ve kız kardeşi Ayşe Ünal ile akrabaları

Şok intiharın perde arkası

Emine Akçay’ın ölümünün perde arkasında, eşi Hüseyin Akçay’ın Bulgaristan’daki çete tarafından 60 bin lira dolandırmasının bulunduğu ileri sürüldü.

Akçay’ın, İmamoğlu ilçesinde oturan annesi 50 yaşındaki Cennet Konur ve kız kardeşi Ayşe Ünal ile akrabaları, şok iddialarda bulundu. Yakınları, Emine Akçay’ın babasından kalan mirası satıp aldığı 60 bin lirayı, eşi Hüseyin Akçay’ın, Bulgaristan’dan telefonla arayıp arkadaşlık kurarak paralarını dolandıran kadın çetesine kaptırmasıyla bunalıma girip ölüme gittiğini söyledi.

TAZİYELER SÜRÜYOR

Emine Akçay’ın ölüm haberlerinin medyada geniş yer bulmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, Hüseyin Akçay ve babası Kazım Akçay’a taziyede bulundu.

İpek Kobaner, duvarları sıvasız, çatısı çinkolu evde kalan iki çocuğa çeşitli hediyeler verdi. Çocukların sağlık durumunu soran İpek Kobaner, “Böyle bir olay hepimizi çok üzdü. Devlet olarak Emine Hanım’ın geride kalan çocuklarına sahip çıkacağız. Acil ihtiyaçları belirleyip, karşılayacağız. Çocukların yuvaya alınmasına gerek yok. Ailenin yanında kalacaklar. Hüseyin Akçay’a da iş bulmaya çalışacağız” diye konuştu.

ÇETE NASIL DOLANDIRIYOR?

Bulgaristan’daki dolandırıcılık çetesinin üyesi genç bir kadın, Türkiye’de rastgele cep telefonundan cevapsız aramalar yapıyor. Çağrıdaki telefonu arayan erkekle arkadaşlık kuruyor. Telefonda ve internet ortasında samimiyeti ilerleten kadın, daha sonra karşısındaki erkeğe aşık olduğunu Türkiye’ye gelmek istediğini söylüyor ve para istiyor. Erkek bu yalana kanıp, kadının verdiği hesaba para gönderiyor. Son olarak gümrük kapısında kaldığını, Türkiye’ye geçmek için Bulgar polisinin rüşvet istediği yalanını söyleyip, para almayı sürdürüyor. Erkekte paranın bittiğini anlayınca da iletişimi kesiyor. Erkek dolandırıldığını çok geç anlıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler