Soğuk Algınlığındaki Öksürüğe Rezene Çayı

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, rezene çayının faydalarının saymakla bitmediğini belirtti. Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri almak ve vücudunuzu güçlendirmek için t

Soğuk Algınlığındaki Öksürüğe Rezene Çayı

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, rezene çayının faydalarının saymakla bitmediğini belirtti.

Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri almak ve vücudunuzu güçlendirmek için tüketilmesini öneren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken kalsiyum kemik yapısını güçlendiren bir mineraldir.Rezene çayı,laktasif etkisi ile kabızlığı önler. Her yaş için şifa olan rezene çayı,gaz ve şişkinlik ile kendini gösteren sancılı, hafif sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.Soğuk algınlığındaki öksürüklerde, balgam söktürücü olarak kullanılabilmektedir" dedi.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, rezene çayının, üst solunum yolu rahatsızlıklarında ve hazmı kolaylaştırıcı, bebeklerde bilimsel adı kolik olan sebebi tam bilinmeyen veya gazdan olabilen sancılara karşı savaştığını ve emziren kadınlarda süt artırıcı olduğunu ifade ederek, "Ancak emizirme dönemindeki kadınlar uzmana danışmadan rezene ürünleri tüketmemelidir çünkü kan şekerini olumsuz olarak etkileyebilir.Ayrıca Safra kesesi, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı bulunanlara rezene çayı içmemelidirler." diye konuştu.

Soğuk Algınlığındaki Öksürüğe Rezene Çayı

Soğuk Algınlığındaki Öksürüğe Rezene Çayı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler