SMS atanlar DİKKAT!

Adana'da Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle arkadaşlarına attığı tebrik SMS'leri teknik hatadan 300'er kez gidince 3 günde toplam 16 bin 100 SMS atan Fatih Söğüt (31), ABD'de Guinness rekorlar kitabına 1 ayda 14 bin 528 SMS atarak giren çocuğu

SMS atanlar DİKKAT!

Adana'da Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle arkadaşlarına attığı tebrik SMS'leri teknik hatadan 300'er kez gidince 3 günde toplam 16 bin 100 SMS atan Fatih Söğüt (31), ABD'de Guinness rekorlar kitabına 1 ayda 14 bin 528 SMS atarak giren çocuğu geride bıraktı.

Mobilyacılık yaparak geçimini sağlayan 31 yaşındaki Fatih Söğüt'ün hayatı Ramazan ve Zafer Bayramı'nda attığı tebrik SMS'leriden dolayı karardı. Söğüt, Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın aynı güne gelmesinden dolayı bedava 4 bin 100 SMS hakkı olduğu için sabah Ramazan Bayramı için akşam saat 20:30'da ise 30 Ağustos Zafer Bayramı için tebrik SMS'i attı.

Ancak Söğüt telefon rehberinde bulunan herkese toplu SMS attığı için teknik bir hata oluşarak 30 Ağustos günü attığı SMS 1 Eylül günü onu arkadaşları arayana kadar tekrar gitti. Attığı SMS en az giden arkadaşına 300 kez gitti. Bu durum ise bir arkadaşının telefonla arayarak "Yeter artık Fatih, SMS atmayı bırak da bizde telefonumuzu kullanalım. Senin yüzenden bayramda kimseyi arayamadık, durmadan SMS atıyorsun" dedi. Bunun üzerine Söğüt, GSM şirketinin müşteri hizmetlerini arayarak durumunun ne olduğunu sordu. Müşteri hizmetleri Söğüt'e teknik bir hatadan dolayı bayram SMS'lerinin rehberinde kayıtlı kişilere birden fazla gittiğini bu nedenle telefonunun kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Söğüt'ün telefonundan 30 Ağustos'tan 1 Eylül'e kadar toplam 16 bin 100 adet SMS gönderildi. Söğüt teknik bir hata da olsa ABD'de 13 yaşında bir çocuğun 1 ayda 14 bin 528 SMS atarak Guinness rekorlar kitabına girdiği rekorunu geride bıraktı. 46 gündür telefonunun açılması için mücadele eden Söğüt'e 30-31 Ağustos için 2 bin 520 TL, 1 Eylül için ise bin 570 TL fatura gelince de şok oldu. GSM şirketinde müşteri hizmetleriyle görüşen ve sürekli sorunun teknik hatadan dolayı olduğunun söylendiğini belirten Söğüt, "SMS'lerin gittiğini arkadaşlarımın beni uyarmasıyla öğrendim. Müşteri hizmetlerini başvurdum 46 gündür bekliyoruz. Bana SMS geliyor telefonunuzu kullanabilirsiniz diye, ben de müşteri hizmetlerini arıyorum siz onu dikkate almayın diyorlar. Bu nasıl bir iş anlamadım. Bir kişiye 4 bin 700 adet SMS gitmiş. Bu nasıl olur?. Hatanın kendilerinde olduğunu kabul ediyorlar ama 46 gündür bir adım atılmadı. En sonunda bende Twitter ve Facebook hesabımdan bunu herkesle paylaştım. Beni GSM şirketinin müşteri hizmetleri genel müdürü aradı. Sorunun kendilerinden kaynaklandığını çözeceklerini söyledi. Ama ondan sonrada bir sonuç elde edemedik. Benim telefonum kapalı. Ben bir işadamıyım başka bir telefonla arıyorum soruyorlar öbür telefona ne oldu borcu yüzünden kapandı diyemiyorsun. Çünkü itibarın zedeleniyor" dedi.

GSM şirketinin suçunu kabul ettiği halde 46 gündür kendisini mağdur ettiği için yasal yollara başvurduğunu anlatan Söğüt, şirketi mahkemeye verdiğini hakkını mahkemede arayacağını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler