Sivas Emniyetinden Dolandırıcılık Uyarısı

Sivas Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri son günlerde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle vatandaşları uyardı. Sivas Valiliği'den yapılan açıklamada kontör ve para dolandırıcılığın Türk Ceza Kanunu'nun 158'inci maddesin

Sivas Emniyetinden Dolandırıcılık Uyarısı

Sivas Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri son günlerde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle vatandaşları uyardı.

Sivas Valiliği'den yapılan açıklamada kontör ve para dolandırıcılığın Türk Ceza Kanunu'nun 158'inci maddesine göre suç olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada," Kendilerini polis, asker, savcı, banka, görevlisi, sigorta yetkilisi gibi sahte unvanlarla tanıtan şahısları; terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltacağı, terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, bir olayda suçlu olduğu ya da isminin geçtiği, hesaplarındaki paraların çekileceği ve devlet güvencesi altına alınacağı gibi benzeri olaylarla tehdit ederek korku ve panik oluşturarak vatandaşlarımız dolandırılmaktadır."denildi.

Vatandaşların korku ve panik içinde dolandırıcıları inandığı belirtilerek açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kendini çaresiz hisseden korku ve paniğe kapılan vatandaşlarımızın bu yöndeki dolandırıcılık girişimlerine inanarak telefonla talimat veren kişilerin taleplerini yerine getirdikleri gözlemlenmiş bu duruma düşmemek ve mağdur olmamak için vatandaşlarımızın kurumsal kimliğinden ve güvenliğinden emin olunmayan telefon görüşmelerinde kimlik bilgilerini, banka hesaplarını, adres bilgilerini ve kredi kartı hesaplarını paylaşmamaları telefon görüşmesi esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine veya benzeri senaryolara itibar etmemeleri gerekmektedir."

Açıklamada ekiplerin dolandırıcılık konusunda vatandaşları bilgilendirici çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

Sivas Emniyetinden Dolandırıcılık Uyarısı

Sivas Emniyetinden Dolandırıcılık Uyarısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler