Sır cinayet "izmarit" ile çözüldü

Konya'da bir kadının eşarpla boğularak öldürülmesiyle ilgili 14 yıl önce toplanan sigara izmaritine yapılan DNA testi sayesinde, şüphelilerin birinin cezaevindeki bir kişi, diğer ikisinin ise kadının büyüttüğü iki torunu olduğu anlaşıldı.İl Jandarma Komut

Sır cinayet "izmarit" ile çözüldü

Konya'da bir kadının eşarpla boğularak öldürülmesiyle ilgili 14 yıl önce toplanan sigara izmaritine yapılan DNA testi sayesinde, şüphelilerin birinin cezaevindeki bir kişi, diğer ikisinin ise kadının büyüttüğü iki torunu olduğu anlaşıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 14 yıl önce İçeriçumra Mahallesi'ndeki evinde eşarpla boğularak öldürülmüş halde bulunan Fatma Topçu'nun dosyasını, kadının kızlarının müracaatı sonrası tekrar açtı.

Oluşturulan özel ekip, 250 kişinin ifadesine başvurdu. Olay yerinin hemen yanındaki bir büfede gerçekleşen hırsızlık olayında çalınan malların Topçu'nun tarlasında bulunması ve kadının olay günü aldığı maaşının aynı gün çalınması nedeniyle, cinayetin ''Tanıdık biriler'' tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

Yaklaşık 100 kişi üzerinde yapılan DNA eşleştirilmesinde 14 yıl önce toplanan sigara izmaritlerinin cezaevinde bulunan Salih K'ya (35) ait olduğu tespit edildi.

Soruşturmanın derinleştirilmesinin ardından, Salih K. ve Topçu'nun büyüttüğü torunları İsmail K. (35) ile kız kardeşi Fatma Ç'nin (35) olayın belirlendi.

Salih K'ya "kasten öldürme", iki kardeşe ise "olaya yardım etme" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi. İsmail K. ile Fatma Ç, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kadının parası için öldürüldüğü düşünülüyor.

Topçu'nun kızları Fadime ile Zarife Karaaslan, yıllarca şüphelilerin yakalanması için sabırla beklediklerini söyledi. Annelerinin kulağının yeterince duymadığını, gözlerinin tam görmediğini ifade eden Karaaslan kardeşler, "Yeğenlerimizin babaları ölünce annem henüz 3-4 yaşlarındayken onlara sahip çıktı. Onları yetiştirip büyütmek için büyük mücadele verdi. Kimin suçu varsa cezasını çeksin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam