Sınır ötesi çeteden vurgun

 Bir istihbaratı değerlendiren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan’da yaşayan bazı bilişim çetelerinin İstanbul’a gelerek ATM üzerinden kart kopyalayarak başkalarına ait paraları çektiklerini tespit etti. Yaklaşık 3 aylık bir taki

Sınır ötesi çeteden vurgun

 

Bir istihbaratı değerlendiren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan’da yaşayan bazı bilişim çetelerinin İstanbul’a gelerek ATM üzerinden kart kopyalayarak başkalarına ait paraları çektiklerini tespit etti.
 
Yaklaşık 3 aylık bir takibin ardından, liderliğini Bulgaristan vatandaşı Türk uyruklu A.S.’nin yaptığı 7 kişilik bir şebekeyi belirledi.
 
Yapılan takipler sırasında, çetenin, her ayın 15’inde İstanbul'a geldikleri ve maaşları yatan memurların paralarını çektikleri tespit edildi. Hesaplardan 100 bin lira para çeken şebeke elemanlarının 1 milyon liralık vurgun yapmaları son anda engellendi. Çete üyelerinin ATM kameralarına yakalanmamak için para çektikleri sırada, yüzlerini ve başlarını şapka ya da atkı ile gizledikleri belirlendi.
 
3 İLÇEDE OPERASYON
 
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü’nde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonda, Bulgar vatandaşı 7 kişiyi gözaltına aldı.
 
Şebeke elemanalarının, önceden İstanbul’a gelerek kamu bankalarının ATM’lerine mikro kamera düzenekleri yerleştirerek aralarında polislerin de bulunduğu kamu görevlilerinin banka kartlarını kopyaladıkları, bu kart bilgilerini Bulgaristan’a götürerek buralarda başka bir karta aktardıkları ve her ayın 15’inde İstanbul’a tekrar gelerek memur maaşlarını çektikleri tespit edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler