Silikon Vadi'sinin sefil yüzü

Milyar dolarlık zenginler listesindeki birçok ismin çıkış noktası olarak dünyaya nam salan Amerika'daki Slikon Vadisi'nin öteki yüzü, görenlerin ezberini bozuyor. Intel, Cisco, Google, HP, Apple, Microsoft, Facebook, Twitter gibi devlerin merkezi olarak b

Silikon Vadi'sinin sefil yüzü
Milyar dolarlık zenginler listesindeki birçok ismin çıkış noktası olarak dünyaya nam salan Amerika'daki Slikon Vadisi'nin öteki yüzü, görenlerin ezberini bozuyor. Intel, Cisco, Google, HP, Apple, Microsoft, Facebook, Twitter gibi devlerin merkezi olarak bilinen vadideki sefalet dünyayı şaşkına çevirdi. İstatistiklere göre Silikon Vadisi Amerika'da en fazla evsiz nüfusun yaşadığı 5'inci şehir konumunda. Gelir adaletsizliğinin de timsali haline gelen bölgede bir yanda 7 bin dolara çalışan stajyerler, diğer yanda sefalet içindeki gecekondu mahallesi dikkat çekiyor.
 
YAŞAM ÇOK PAHALI
 
Kiraların yüzde 50'nin üzerinde arttığı vadide dört kişilik bir aileyi geçindirmek için yıllık 90 bin dolarlık gelir gerekiyor. Oysa bölgedeki işçiler bu paranın oldukça altında kazanıyor. Hal böyle olunca vadiyi ziyaret edenler aynı kaldırımda hem geleceğin milyarderlerine hem de kışı nasıl atlatacağının sıkıntısını yaşayan evsizlere rastlayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam