'Silah bırakmak zorunda olan taraf PKK'dır'

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, şehit ailelerini ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Silah bırakmak zorunda olan taraf PKK'dır. Bu konuda da birinci derecede yükümlü olan parti HDP'dir. HDP, PKK'ya, Kandil'e 'Silah bırakmak

'Silah bırakmak zorunda olan taraf PKK'dır'
MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, şehit ailelerini ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Silah bırakmak zorunda olan taraf PKK'dır. Bu konuda da birinci derecede yükümlü olan parti HDP'dir. HDP, PKK'ya, Kandil'e 'Silah bırakmak zorundasın' demekle yükümlüdür" dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ve CHP Manisa Milletvekili Avukat Mazlum Nurlu ile birlikte Diyarbakır'daki terör saldırılarında şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un Salihli'nin Kabazlı Mahallesi'ndeki baba ocağı ile Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar'ın Salihli'nin Güneş Mahallesi'ndeki baba ocağını ziyaret etti. Feyzioğlu ziyaret sırasında, "Bizler 'Herkes silah bıraksın' gibi bir cümleyi asla kabul etmiyoruz. Bir savaş mı var ki taraflar silah bırakacak. Türk Silahlı Kuvvetleri veya Emniyet niye silah bırakacak. Silah bırakmak zorunda olan taraf PKK'dır. Bu konuda da birinci derecede yükümlü olan parti HDP'dir. HDP, PKK'ya, Kandil'e 'Silah bırakmak zorundasın' demekle yükümlüdür" dedi. 
 
TECRÜBELİ KADROLAR HEDEF ALINDI 
 
Türkiye'de 6-7 yıllık bir dönemde sahte davalar süreci yaşandığını kaydeden Feyzioğlu, "Bu davaların ana hedefinde ise gerek TSK'nın gerekse emniyetin terörle mücadele konusunda deneyimli yetişmiş kadroları vardı. Bu insanlar Türkiye'yi, Suriye'yi, Kuzey Irak'ı avuçlarının içi gibi biliyorlardı. Bu tabakanın veya kadroların tasfiyesi ile birlikte yerlerine önce cemaatçiyim diyenler, ardından da cemaatçiyim diyenlerin tasfiyesi ile Tayyip Erdoğan'cıyım diyenler getirildi. Yani terörle mücadelede, dış politikanın oluşturulmasında layık olanın layık olduğu yere gelmesi yerine önce cemaatçilerin gelmesi, sonra Erdoğan'yıcım diyenlerin gelmesi, işte bu bizim evlatlarımızın mezara girmesinin sebeplerinden birisi. Biz devlet olarak terörle mücadele edecek güçlerimizi reflekslerimizi, güçlerimizi, bilgimizi, birikimimizi harcadık, sıfırdan başlıyoruz. Oysa bu devlet sahada terörü yenmişti" diye konuştu. 
 
Feyzioğlu daha sonra 6 Temmuz'da Gölmarmara İlçesi'nde meydana gelen ve 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak Çökelek Mahallesi'ni ziyaret etti. Çökelek Mahalle Muhtarı Mevlüt Kılınç ve mahalle sakinleriyle kahvehanede bir araya gelen Feyzioğlu, dava süresince Manisa Barosu olarak her türlü desteği sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler