Sigortasız çalışanlar dikkat

 Kayıt dışı çalıştığı halde kimlik bilgileri istendiği için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Alo 170 hattına ihbarda bulunamayanlar, Öz İplik-İş Sendikası'nın kurduğu www.kayitliistihdam.com adresinden rahatlıkla işverenlerini ihbar edebiliyor.Web adresi,

Sigortasız çalışanlar dikkat

 

Kayıt dışı çalıştığı halde kimlik bilgileri istendiği için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Alo 170 hattına ihbarda bulunamayanlar, Öz İplik-İş Sendikası'nın kurduğu www.kayitliistihdam.com adresinden rahatlıkla işverenlerini ihbar edebiliyor.

Web adresi, Alo 170 ile koordineli bir şekilde çalıştığı için, buradan yapılan ihbarlar da doğduran SGK'nın takibine düşüyor. Türkiye'de bu alanda ilk ve tek olan web sitesi, Alo 170'in etkinliğini artırıyor.

Kayıt dışılık, Türkiye'nin kronik sorunlarının başında geliyor. TÜİK verilerine göre çalışanların yüzde 41-42'si kayıt dışı. Çalışma Bakanlığı tarafından 2008 yılında kurulan Alo 170 ihbar hattı, bu anlamda önemli bir boşluğu doldurdu. Dört yıl içinde gelen ihbarlar sonucunda 73 bin 130 kayıt dışı ve 1 milyon 129 bin kayıt dışı çalışan tespit edilerek kayıt altına alındı, bu sonucun alınmasında kayitliistihdam.com web adresinin de önemli bir payı var.

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, kayıt dışılığın en yoğun yaşandığı sektörlerin başında tekstilin geldiğini, kayıt dışılıkla mücadeleye öncülük etmek için bu internet sitesini kurduklarını söyledi. Türkiye'de başka bir sendikanın böyle bir hizmeti bulunmadığını vurgulayan İnanç, "Web sitemizle Alo 170'in ihbar ve şikâyet alma kapasitesini artırdık. www.kayitliistihdam.com adresinin Alo 170'ten tek farkı, kimlik bilgilerini istemiyoruz. Alo 170 ihbar hattı ile de koordineli bir şekilde çalıştığı için gelen ihbarlar doğrudan SGK'ya bildiriliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler