Sigara yasağı ihlaline 10 bin TL!

Kabul edilen düzenleme uyarınca, sigara yasağına uymayan işyerleri önce uyarılacak. Bu uyarıya rağmen yasağı ihlal ettiği tespit edilen işyerleri, büyüklüklerine göre bin lira ile 5 bin lira arasında değişen para cezalarına çarptırılacaklar. Okul, hastane

Sigara yasağı ihlaline 10 bin TL!

Kabul edilen düzenleme uyarınca, sigara yasağına uymayan işyerleri önce uyarılacak. Bu uyarıya rağmen yasağı ihlal ettiği tespit edilen işyerleri, büyüklüklerine göre bin lira ile 5 bin lira arasında değişen para cezalarına çarptırılacaklar. Okul, hastane, kütüphane, dershane, spor salonu gibi yerlerde sigara satanlara da bin lira para cezası uygulanacak. Para cezası uygulanan bir işyerinde sigara içildiğinin ikinci kez tespit edilmesi durumunda, para cezaları katlanacak. Böylece 2 bin liradan 10 bin liraya kadar ceza ödenecek. Yasağın üçüncü kez ihlalinde işletmenin bir ay, dördüncü kez ihlalinde de süresiz kapatılmasına ilişkin öneri ise komisyonda kabul görmedi.

ETKİLİ YAPTIRIM

Bugüne kadar polis ve zabıta tarafından yapılan denetimlerde sigara içildiği tespit edilen işyerleri için tutanak tutuluyor ve belediye encümeni de cezayı veriyordu. Çoğu yerde oy kaygısıyla belediye encümeninin cezayı kesmekten kaçınması nedeniyle de yaptırım gerçekleşemiyordu. Kabul edilen düzenlemeyle bundan sonra tutulan tutanaklar üzerinden para cezaları illerde vali, ilçelerde kaymakamlar tarafından verilecek. Böylece yaptırımların daha etkili hale geleceği tahmin ediliyor. CHP’li Mustafa Özyürek ve MHP’li Mehmet Şandır ceza tutarının artırılmasına karşı çıktı. Özyürek, Doğu’da fakir bir köydeki kahvehaneye de, İstanbul’daki kahvehaneye de aynı cezanın uygulanmasının adaletsiz olduğunu söyledi. Şandır da ağır para cezalarının küçük esnafı sıkıntıya soktuğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler