Sigara tiryakileri bu habere dikkat !

 Aşırı sigara içenlerde, özellikle A vitamini hapı kullanımının akciğer kanseri riskini artırdığı ortaya çıktı. Görme yetisinin azalmasından kısırlığa, deri hastalıklarından kronik baş ağrılarına kadar birçok hastalığa yol açan sigaranın, vitamin hapı kul

Sigara tiryakileri bu habere dikkat !

 

Aşırı sigara içenlerde, özellikle A vitamini hapı kullanımının akciğer kanseri riskini artırdığı ortaya çıktı.
 
Görme yetisinin azalmasından kısırlığa, deri hastalıklarından kronik baş ağrılarına kadar birçok hastalığa yol açan sigaranın, vitamin hapı kullananlarda kanser riskini daha da artırabildiği tespit edildi. Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Buharalıoğlu sigaranın, yararlı olduğu için kullanılan vitamin haplarını bile zararlı hale getirebildiğini açıkladı. 
 
Vitaminlerin gelişigüzel kullanımının yarardan çok zarara yol açtığını vurgulayan Doç. Buharalıoğlu "Aşırı sigara içenlerde, A vitaminin öncül maddesini (beta karoten) içeren vitamin hapı kullanımının akciğer kanseri riskinde belirgin bir artışa yol açtığı görülmüştür" dedi. 
 
Vücutta vitamin yetersizliği kadar vitamin fazlalığının da sağlık sorunlarına yol açtığını kaydeden Buharalıoğlu şu önerilerde bulundu: Bir hap alıp, sağlıksız olduğunu bildiği alışkanlıklarına devam etmek çoğu insanın daha kolayına geliyor. Arabaya binmeyin, gideceğiniz yere yürüyün, hafta sonunu alışveriş merkezlerinde değil doğa da geçirin önerileri ne kadar etkiliyse vitamin hapları kullanmak yerine doğal beslenin önerisi de insanlarda aynı etkiyi yapıyor. Bu durumu değiştirmenin yolu bilinci artırmaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler