Şifa spirali evlere bereket getiriyor

Geçmişi çok eski zamanlara uzanan Sanskritçe kökenli mandala, enerjiyi içinde tutan kap anlamına geliyor. Yaşamımıza çekmek istediğimiz şeyleri mıknatıs gibi üzerimize çektiğine inanılan bu dairesel formlar, bütünlüğü simgeliyor ve sonsuzlukla ilişkimizi

Şifa spirali evlere bereket getiriyor

Geçmişi çok eski zamanlara uzanan Sanskritçe kökenli mandala, enerjiyi içinde tutan kap anlamına geliyor. Yaşamımıza çekmek istediğimiz şeyleri mıknatıs gibi üzerimize çektiğine inanılan bu dairesel formlar, bütünlüğü simgeliyor ve sonsuzlukla ilişkimizi de hatırlatıyor. Her şeyin mistik merkezini sembolize eden mandalalar, son zamanların gözde trendlerinden. Çok kişi ellerinde renkli kalemler bu mistik çizimlerle kendilerini ifade etmekten hoşlanıyor. Şimdilerde ise şifa spirali gündemde.

Doğada bitkilerin mandala tekniğindeki gibi spiral oluşturacak şekilde ekilmesine deniyor. Mandala motifleriyle ekilen aromatik bitkilerin bereket ve şans getirdiğine inanılıyor. Gnlmekan’da yetişkinler ve çocuklar için permakültür ve şifa spirali atölyeleri düzenleyen Duygu Gündoğdu, insanların basitçe şifa spirali yapabilmesi için eğitimler veriyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı mezunu olan Gündoğdu’dan tekniğin inceliklerini ve amacını öğrendik.

Şifa spirali ne demek? Nasıl ortaya çıkmış?

Şifa spiralinin ortaya çıkması mandala ile 5 bin yıl öncesine dayanıyor. Eskiden mağaralarda yaşayan insanlar niyetlerini, isteklerini duvarlara resmederek isterlermiş. Şans getirmesi açısından birçok hükümdarın kıyafetlerinde de kullanılmış. Mandala çizip meditatif yönünü kullanmak isteyen çok insan var. Şifa spirali de bunun doğada canlı öğelerle oluşturulmuş türü. Mandala motifleriyle ekilen aromatik şifalı bitkilerin (kekik, melisa, ada çayı, lavanta) sağlık ve bereket getirdiği düşünülüyor.

Herkes evinde bir şifa spirali yaratabilir mi?

Ev ortamında demir askılıklar kullanılarak yapılabilir. Bahçede istenilen taşlarla spiral şekli oluşturulup içine aromatik bitkiler ekilebilir. Güzel görünmesi için 10 tür olması ideal.

İyi bir bahçe ile şifa spirali arasında ne gibi farklar var?

İkisi çok farklı şeyler.İyi bir bahçe için uygun bitkiler, iyi bir tasarım söz konusu. Şifa spirali de bu bahçenin en uygun yerindeki, güzel bir köşe. Şifa spirali, bahçede mutfağa en yakın bölümüne yapılmalı. İyi bir bahçe tasarımında da rüzgâr, hava, bahçenin hangi yöne baktığı gibi esaslara bakıp düzenleme yapıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler