Şiddet gören kadınların bilgileri yayınlandı mı ?

Milli Eğitim Bakanlığı, adli makamlarca koruma ve gizlilik kararı konulan öğrencilerin adres bilgilerinin e-okul sisteminde gizlendiğini belirterek, bu gizlenen bilgilerin okul idaresi dahil herhangi bir kişi ya da kurumun görmesinin mümkün olmadığını açı

Şiddet gören kadınların bilgileri yayınlandı mı ?
Milli Eğitim Bakanlığı, adli makamlarca koruma ve gizlilik kararı konulan öğrencilerin adres bilgilerinin e-okul sisteminde gizlendiğini belirterek, bu gizlenen bilgilerin okul idaresi dahil herhangi bir kişi ya da kurumun görmesinin mümkün olmadığını açıkladı.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde yayımlanan haberlerde yer alan şiddetten gizlenen kadınların resmi bilgilerinin Bakanlığımız tarafından yayınlandığı iddialarına ilişkin açıklamanın yapılmasına lüzum görüldüğü kaydedildi. Haberlerin tamamen asılsız olup kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak hazırlandığı iddia edilerek şöyle denildi:
 
“Millİ Eğitim Bakanlığı bilgi sistemlerinde üst düzey güvenlik kuralları uygulanmakta olup, adli makamlarca verilmiş bir karar olması halinde öğrencilerimizin bilgileri ancak adli mercilerle paylaşılmaktadır. Yine adli makamlarca koruma ve gizlilik kararı konulan öğrencilerimizin adres bilgileri e-okul sisteminde gizlenmektedir. Bu gizlenen bilgileri okul idaresi dahil herhangi bir kişi ya da kurumun görmesi mümkün değildir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler