SGK’nın yeni yönetim kurulu seçildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Yöneticileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, İşçi ve İşveren Sendikalarının Temsilcileri ve Sivil Paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen SGK 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim kurulu temsilcileri seçildi

SGK’nın yeni yönetim kurulu seçildi
Sosyal Güvenlik Kurumu Yöneticileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, İşçi ve İşveren Sendikalarının Temsilcileri ve Sivil Paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen SGK 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim kurulu temsilcileri seçildi.
 
SGK 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci bölümünde yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. SGK Başkan Vekili Cevdet Ceylan, seçim öncesi katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada sosyal güvenlik alanında son dönemlerde önemli yasal düzenlemeler yapıldığının altını çizerek, “Kurumumuzdan emekli aylığı almakta olan tüm vatandaşların maaşlarına zam yapıldı. Madenlerde çalışanların emeklilik yaşı öne alındı. Yine madende çalışan vatandaşlarımız için yeni düzenlemeler getirildi. Sosyal Güvenlik Destek Primi yüzde 15’den 10’a indi. Yurt dışında çalışmaya başlama süresi, Türkiye’de çalışılmış gibi kabul edilerek emeklilikte dikkate alınması konusu düzenlendi. Ayrıca yurt dışına işçi götüren müteahhitler için 5 puanlık prim teşvikinden faydalanma, kadın sigortalıların doğum borçlanmasının 2’den 3‘e çıkarılması yine bu dönemde gerçekleştirdiğimiz önemli düzenlemeler arasında yer alıyor. Ayrıca bu süreç içerisinde birkaç defa yapılandırma yasaları çıkarılarak işverenlerimiz, BAĞ-KUR’lu esnaflarımız ve tarım kesiminde çalışanlar için ödeme kolaylıkları gerçekleştirildi” dedi.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca ise, Türkiye’deki üç farklı yapının 2006 yılında tek çatı altında birleştirildiğini belirterek, “Bu ihtiyaç 1970 yıllarda başlayıp hem yerli hem yabancı uzmanlar tarafından önerilen bir sistem olmasına rağmen 2006 yılında hayata geçirilmiştir. Geç kalmakla birlikte önemli ve ülkemizdeki tüm nüfusu kapsayan sürdürebilir bir sosyal güvenlik sisteminin kurulması ve yürütülmesi noktasında çok önemli olan bu reform dokuz yıl önce tamamlandı ve tüm çalışanların emeği ile bugünkü noktaya gelmiştir” ifadesini kullandı.
 
Sosyal Güvenlik Kurumunun, otomasyonu en fazla kullanan ve e-Devlet sistemi üzerinden en çok işlem yapan Kurumların başında yer aldığını vurgulayan Kuruca, “Bu toplantıdaki görüş ve öneriler değerlendirilerek, yeni seçilen yönetim kurulu ile Sosyal Güvenlik Kurumunun daha ileriye gideceğini, vatandaşlara daha hızlı, adil, kolay, anlaşılabilir bir hizmet vereceğini temenni ediyorum” diye konuştu.
 
Daha sonra sivil toplum kuruluşları temsilcilerine söz verildi. Temsilciler bu bölümde Kurumdan beklenti ve dileklerini dile getirdi.
 
TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler yaptığı konuşmada, ”SGK 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı” ile 2006 yılında yeniden yapılandırılan Kurumun geride bıraktığı ve gelecekte yapacağı çalışma döneminin temellerinin atılacağı bir yapı olarak gördüklerini vurguladı. Pirler konuşmasına şöyle devam etti; “Sosyal güvenlik sisteminin mali verilerindeki genel olarak iyileşme eğiliminde olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu olumlu gidişin korunması sosyal güvenlik sisteminin sürdürebilirliği açısından da son derece önemli bir konu” dedi.
 
Sosyal Güvenlik Reformunun 7. yılında kurum yönetici ve çalışanlarının özverili çalışmaları sonucu önemli bir başarı elde edildiğini ifade eden TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Üç farklı yapıdaki Sosyal Güvenlik Kurumları kısa sürede sorunsuz birleştirildi. Bu sayede vatandaşlar genel sağlık sigorta kapsamına alındı ve hastaların kısa sürede sağlık hizmetlerine ulaşımları sağlandı” şeklinde konuştu.
 
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Settar Arslan, SGK’nın ülkenin bugününe ve geleceğine yön veren kurumlarından biri olduğunu ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunma noktasında fikirlerini paylaşmak için bulunduklarını belirtti.
 
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Sosyal güvenliğin devletler açısından önemli bir alan olduğunu ve SGK’nın Türkiye’nin önemli Kurumlarından bir tanesi olduğunu söyledi.
 
Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, “SGK’nın kurumsal yapısı, mevzuatı, iş ve işlem hızı, hizmet kapasitesi, erişilebilirliği açısından 2006 yılı öncesi ve sonrasında önemli farklar olduğunu görmekteyiz. Hastane, ilaç kuyrukları artık bugün yok. Önceden sağlık karneleri ile zaman kaybederken artık her şey elektronik ortamda hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.
 
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bu toplantının, Türkiye nüfusunun tamamına hitap eden SGK’nın önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği uygulamalarına katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “SGK, toplumumuzu ayakta tutan, yoksulluğa karşı koruyan, hastalık, sakatlık, işsizlik, ölüm ve yaşlılık gibi durumlar için vatandaşlarımıza güvence teşkil eden en önemli sistemimizdir” şeklinde konuştu.
 
KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, sosyal güvenlik hakkının en temel insan hakkı olduğunu söyledi.
 
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, SGK’nın tüm kesimleri bir şemsiye altında toplayarak eşitlik sağlamak için kurulduğunusöyleyerek, esnaf ve sanatkârların haklarının iyileştirilmesine yönelik taleplerini bildirdi.
 
SGK’nın ülkenin can damarı olduğuna vurgu yapan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Kurum hizmetlerinin göz ardı edilemeyeceğini ifade etti ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise, “SGK ve TÜRMOB, çalışma hayatında çok önemli iki paydaştır. Her zaman SGK’nın çalışmalarını yakından takip etmekteyiz ve her konuda katkılarımızı sunacağımızı belirtmek isterim” dedi.
 
SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca’nın Divan Başkanı seçilmesinin ardından Yönetim Kurulu seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucu yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:
 
“İşveren Temsilcisi Asil Üyesi Nadir Yörüktümen, Yedek Üye Av. Başar Ay, İşçi Temsilcisi Asil Üyesi Salih Kılıç, Yedek Üye Eyüp Alemdar, Kamu Görevlileri Asil Temsilcisi Ahmet Özer, Yedek Üye Hacı Bayram Tombul,Tarımda Kendi Nam ve Hesabına Çalışanlar Temsilcisi Asil Üyesi Şemsi Bayraktar, Yedek Üyesi Mustafa Hepokur, Tarım Dışında Kendi Nam ve Hesabına Çalışanlar Temsilcisi Asil Üyesi Bendevi Palandöken, Yedek Üye Mehmet Burhan Aksak, Kurumdan Gelir ve Aylık Alanlar Temsilcisi Asil Üyesi Kazım Ergün Yedek Üye Gazi Aykırı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam