SGK hizmet dökümüne bakmak istiyorum

Çalışma Bakanlığına Bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nasıl emekli olunur yada emekli olmak için ne kadar güne ihtiyacınız varsa size yapmış olduğu internet sitesi ile birlikte bunu duyuruyor. Sosyal güvenlik kurumu SGK bir tek emekli olan vatandaşların

SGK hizmet dökümüne bakmak istiyorum

Çalışma Bakanlığına Bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nasıl emekli olunur yada emekli olmak için ne kadar güne ihtiyacınız varsa size yapmış olduğu internet sitesi ile birlikte bunu duyuruyor. Sosyal güvenlik kurumu SGK bir tek emekli olan vatandaşların değil çalışan işçilerinde SGK primlerini sorgulaması için çalışma yapıyor. Bu çalışmalarda BAGKUR ve Emekli sandığı da son dönemlerde eklendiği gözlemleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK pirim sorgulaması devletin yapmış olduğu resmi internet sitelerinde de takip ediliyor. E – Devlet ve E – SGM den takip ediliyor. Eğer E- Devlet şifreniz yok ise bunu ala bilmek için yaşamış olduğun il mahalle yada ilçede en yakın PTT şubesine giderek bir şifre elde edebilirsiniz. Eğer E – Devlet şifreniz var ise aşağıda ki linki tıklayarak SGK pirim sorgulamanızı öğrene bilirisiniz.

SGK pirim sorgulama yapmak için E- devlet şifreniz eğer yok ise bunu E –SGM den yapa bilirsiniz. Bunun için sadece TC kimlik numaranız yani Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranız sizin için yeterlidir.  Aşağıda belirtmiş olduğumuz linke sade TC kimlik Numaranızı yazarak gire bilir ve öğrene bilirsiniz. SGK Pirim sorgulamak için sizin için hazırladığımız link alt kısımdadır.

Bu site üzerinden yapmış olduğunuz sorgulamalar E –Devlet sitesinde olduğu gibi değildir. SGK pirim sorgulaması yapılan bu sitede şifre kullanmadan sorgulama yapa bilirsiniz. Birde SGK Pirim sorgulama eski adı ile SSK pirim sorgulama işlemini bitirdikten sonra lütfen güvenliğiniz için kapattığınızdan emin olunuz.

SGK Pirim sorgulama dışında askerlik borçlanması içinde buradan yardım ala bilirsiniz. Eğer SGK’ya yani eski adı ile SSK’ya askerden sonra giriş yapmış iseniz bunu gün olarak ala bilirsiniz. Bu duruma SGK’ta geriye dönük ödeme adı verilmektedir. SGK Pirim sorgulama dışında bunu aşağıda size belirttiğimiz adrese girerek de yapa bilirsiniz.

SGK Pirim sorgulamada devletin bir yeni uygulaması daha bulunmaktadır. Buda 4B sorgulamadır. Eski adı ise bagkur olarak bilinen bu durumu öğrene bilmeniz için SGK internet sitesinden bir uygulama sizlere sunmaktadır. Bu uygulamayı tarım sigortası olanlar ile esnaf olanlar kullana bilir bunun aşağıda belirtilen adrese bakınız.

E – devlet üzerinden sadece SGK Pirim sorgulama dışında BAĞKUR sorgulaması da yapa bilirsiniz bunu da yapa bilmek için aynı SGK Prim sorgulaması yapıldığı gibi BAĞKUR sorgulaması içinde iki yöntem vardır bir tanesi E – Devlet sorgulama diğer ise SSK eski yeni adı ise SGK olan internet sitesi üzerinden yapılır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler