Sevgilimi teslim ettim, tecavüz etti!

Samsun’da geçen Ocak ayında, kız meselesi yüzünden 23 yaşındaki Selçuk Sağlam’ı öldürdükleri ileri sürülen biri kadın toplam 8 tutuklu sanık ile cinayeti gizledikleri belirtilen 4 tutuksuz sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Olayın tanığı olan 19 yaşında

Sevgilimi teslim ettim, tecavüz etti!

Samsun’da geçen Ocak ayında, kız meselesi yüzünden 23 yaşındaki Selçuk Sağlam’ı öldürdükleri ileri sürülen biri kadın toplam 8 tutuklu sanık ile cinayeti gizledikleri belirtilen 4 tutuksuz sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Olayın tanığı olan 19 yaşındaki Gökhan Odacı sanıkların hepsinin tekme, tokat ile 1 saate yakın ölen Selçuk Sağlam’ı ve kendisini dövdüklerini söyledi. Bunun üzerine salon bir anda karıştı. Bazı sanıklar jandarmalardan kurtulup izleyicilere saldırmak istedi. Mahkeme Başkanı salonu boşaltarak duruşmaya devam etti. Cinayetin sebebi olarak görünen ve azmettirici olarak tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Aslıhan Fehriye E., tahliye edildi. Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

 

Olay geçen Ocak ayında İlkadım İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Selçuk Sağlam en yakın arkadaşı olan ve cezaevinde bulunan 23 yaşındaki Murat Cansız’ın kız arkadaşı 19 yaşındaki Aslıhan Fehriye E. ile cinsel ilişkiye girdi. Cansız cezaevinden çıktıktan sonra bu ilişkiyi öğrenince çılgına döndü. Kardeşi Ferhat Cansız (19) ile arkadaşları Mehmet Özgür (24), Yakup Cödel (25), Yunus Biçer (20), Murat Kale (25) ve Mertcan Karaaslanoğlu’nu (19) göndererek Selçuk Sağlam’ı bulmalarını istedi. Sanıklar Sağlam ve o anda yanında olan yeğeni Gökhan Odacı’yı bulup boş ve kullanılmayan bir eve götürdü. İddiaya göre burada Sağlam’ı tekme tokat döverken, Murat Cansız şişeyle gencin kafasına vurdu. Daha sonra baygın haldeki gencin magatına şişe sokarak fotoğraf çekti. Ardından da olay yerinden uzakta bir sokakta bırakarak kaçtı. Mahalle sakinlerinin hastaneye kaldırdığı genç, beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Polis kaçan sanıkları tek tek bulup gözaltına aldı. Cinayet suçundan gözaltına alınan 12 şüpheliden, biri kadın 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

’SEVGİLİMİ ONA TESLİM ETTİM, TECAVÜZ ETMİŞ’

 

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Murat Cansız, kendisinin 3- 4 tokat attığını söyleyerek şunları anlattı:

 

"Sevgilimi ve kardeşimi ona teslim ettim. Sevgilime tecavüz etmiş, kardeşimi de uyuşturucuya alıştırmış. Bunları öğrenince aramızda küfürleşme oldu. Sonra arkadaşlar gezerken onu görüp getirdiler. 3- 4 tokat attım. Diğer arkadaşlardan bazıları vurdu. Ancak Selçuk’a şişeyle Aslıhan vurdu. ’Benim hayatımı mahvettin’ diye bağırıp 3- 4 kez vurdu. Şişe kırılınca bıraktı. Maktüle şişe sokmadık. Şişe istedim. Ancak daha sonra vazgeçtim."

 

Diğer sanıklar da Cansız’ın ifadesine katılarak kendilerinin attıkları tokatlar ile Selçuk Sağlam’ın ölmüş olamayacağını ileri sürdü. Aslıhan Fehriye E. ise, sanıkların kendisini suçlamalarına bir anlam veremediğini belirterek, "Hepsi Selçuk’a tekme tokat vurdu. Murat Cansız da kafasına bira şişesiyle vurdu. Ben kimseyi azmettirmedim, vurmadım" diye konuştu.

 

’1 SAAT TEKME TOKAT DÖVDÜLER

 

’Olayın tanığı olan ve kendisi de dayak yinen Gökhan Odacı ise ifadesinde tutuklu sanıkların hepsinden şikayetçi olduğunu söyledi. Odacı, Aslıhan haricinde diğer tutuklu sanıkların hepsinin Selçuk Sağlam’a ve kendisine tekme tokat vurduğunu söyleyince duruşma salonu karıştı. Sanıklar ile ölen gencin yakınları arasında sözlü ve küfürleşme ile başlayan tartışma kısa sürede arbedeye döndü. Bazı sanıklar jandarmaların elinden kurtulup maktül yakınlarına saldırmak istedi. Bunun üzerine izleyiciler salondan dışarıya çıkarıldı. Salonun boşaltılmasının ardından ifadesine devam eden Odacı, "Selçuk abi ile gezerken sanıklar otomobille önümüzü kesti. Bizi döverek otomobile bindirip eve götürdüler. Burada bana ve Selçuk abiye tekme tokat vurmaya başladılar. Daha sonra beni bıraktılar. Sanıklardan Aslıhan hariç diğerleri Selçuk abiyi yaklaşık 1 saat boyunca dövdü. Murat Cansız, şişeyle kafasına vurdu. Hepsinden şikayetçiyim" dedi.

 

Tutuksuz yargılanan sanıklar ise kendilerinin olaya karışmadıklarını söyledi.

 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Aslıhan Fehriye E.’yi, üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını ve cezaevinde bulunduğu süreyi dikkate alarak tahliye ederken, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam