Servis faciası: 47 yaralı

 Antalya ve Sivas'ta okul servisleri yağışlı yolda kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu 47 kişi yaralandı.SİVASSivas’tan aldığı Pamukpınar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile Yıldızeli ilçesine giden N.T. (55) yönetimindeki 58 YA 979 plaka

Servis faciası: 47 yaralı

 

Antalya ve Sivas'ta okul servisleri yağışlı yolda kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu 47 kişi yaralandı.

SİVAS

Sivas’tan aldığı Pamukpınar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile Yıldızeli ilçesine giden N.T. (55) yönetimindeki 58 YA 979 plakalı servis minibüsü, Sivas-Ankara karayolunun 25. kilometresinde yoldan çıkarak şarampole uçtu. Kazanın ardından çok sayıda ambulans, sivil savunma ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Sivil savunma ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla ambulanslara taşınan yaralılar, Sivas Devlet Hastanesi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Yıldızeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazanın ardından olay yerine gelen Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ve Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, kazayla ilgili bilgi aldı.

Vali Zübeyir Kemelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sivas istikametinden Yıldızeli yönüne gelen araç buzlanmanın etkisiyle kaza yapmış. Otobüste bulunanların çoğu öğrenci. Yaralılar hastanelere sevk edildi. Tam yaralı sayısını şu anda bilmiyoruz. Kazada şu anda can kaybı yok” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde de aynı yere yakın bir bölgede bir kazanın daha meydana geldiğini hatırlatan gazetecilere Vali Kemelek, buzlanmanın etkili olduğu saatlere denk geldiği için bu tür kazaların meydana geldiğini söyledi.

Minibüste bulunan bir öğrenci ise kaza anında yaşadıklarını anlatarak, “Otobüs kaydı. İlk önce bariyere çarptık, daha sonra yuvarlandık” dedi. Devrilen minibüste öğrencilerin kahvaltı için aldıkları simitlerin yere saçılması dikkat çekerken, hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

Kimliği öğrenilen yaralıların isimleri ise F.K. (32), A.G. (26), S.Y. (33), D.Y. (14), A.R.K. (14), S.B.A. (14), E.M.Y. (15), M.C.Ö. (15)" olarak açıklandı.

 

ANTALYA

Kaza, Türkler beldesinde meydana geldi. Türkler Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 22 öğrencisini taşıyan M.H.E idaresindeki 07 HAP 28 plakalı servis minibüsü, yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Yan yatan okul servisinde yaşları 15- 17 arasında değişen 22 öğrenci yaralandı.

Yaralılar ambulanslar ve özel otomobillerle kaldırıldıkları Alanya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu hastaneye gelerek Başhekim İsmail Başaran'dan öğrencilerin sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Tedavisi devam eden öğrencilerin isimlerinin Mirsad Aydoğan, İbrahim Güler, Behice İhtiyar, Ümran Karagül, Hatice Gül, İlknur Kütahya, İsmail Can Yılmaz, Zafer Tağa, Muhammed Yusuf Güler, Mehmet Aladağ, Ahmet Ceylan, Tuğcay Yılmaz, Zeynep Aktaş, İrem Akıllı, İrem İrkin, İlknur Acar, Şerife Vildan Özdemir, Mihriban Cinas, Merve Yayla, Rıdvan Akça, Esra Özen ve ismi öğrenilemeyen bir öğrenci olduğu öğrenildi.

Yaralanan öğrencilerin yakınları hastaneye akın etti. Jandarma ve polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam